Uçus Rotalari Kisaliyor

Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakanligi Sivil Havacilik Genel Müdürlügü`nün Türk hava sahasinin etkin kullanilmasi amaciyla yürüttügü hava koridorlarinin kisaltilmasi çalismalari kapsaminda, Siirt ve Van arasi yeni bir hava koridoru ile kisaltildi.

Uçus Rotalari Kisaliyor

SHGM'den yapilan açiklamaya göre, özellikle kis döneminde olumsuz hava sartlari sebebiyle Siirt Havaalani'na inis yapamayan uçaklarin Van Ferit Melen Havaalani'na inmek durumunda kalmasi nedeniyle yasanan zaman ve yakit kaybinin önüne geçilmesi amaciyla, her iki havaalani arasindaki uçus koridoru ortalama 137 kilometre azalacak sekilde ilave bir hava koridoru olusturuldu.
SHGM, havayolu isletmelerinden gelen talepleri degerlendirip, ilgili sivil ve askeri kurumlarla koordinasyon yapti ve bu kurumlarin olumlu katkilariyla yeni düzenlemeye gidildi.
Buna göre, birbirlerinin yedek meydani olarak kullanilan ve 240 kilometre olan Siirt ve Van havaalanlari arasinda mevcut olan hava koridoruna ilaveten yeni direkt bir hava koridoru tesis edilerek iki sehir arasindaki uçus mesafesi 103 kilometreye düsürüldü.
Uçus rotalarinin kisaltilmasi daha az yakit tüketimi, zaman ve maliyet tasarrufu saglamasinin yani sira karbondioksit gazi saliniminin azaltilmasi bakimindan da büyük önem tasiyor.
Haber7
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284