Ukrayna Üniversitelerinde Türkçe`ye Yogun Ilgi

Ülkedeki üniversitelerin büyük bir bölümünde `Türkçe` ögretiliyor.

Ukrayna Üniversitelerinde Türkçe`ye Yogun Ilgi

Ukrayna'da, üniversitelerin çogunda ders olarak Türkçe ögretiliyor. Üniversiteler arasinda her yil düzenlenen dil yarismalarinda, ögrenciler, Türkçe becerilerini gösterme firsati buluyor.
DOGU DILLERI YARISMASI
Ukrayna üniversiteleri arasinda düzenlenen Dogu Dilleri Yarismasi, baskent Kiev’deki Dilbilim Üniversitesi’nde yapildi. Degisik dallarda yarismalarin yapildigi günün sonunda, Türkçe ögrenen ögrenciler, Türkiye´nin Kiev Büyükelçisi Mehmet Samsar ile aksam yemeginde biraraya geldi.
Organizasyonun Türkçe ayagi, Kiev Büyükelçiligi Kültür Ataseligi ile Türk- Ukrayna Isadamlari Dernegi sponsorlugunda gerçeklestiriliyor.
Ilgi çeken yarisma konusunda bilgi veren Kiev Milli Dilbilim Üniversitesi Dogu Dilleri Fakültesi Dekani Sergey Sorokin, "Ukrayna´da son 20 yil içerisinde Türkçe genis olarak ögretilmekte ve büyük ilgi görmektedir. Ben kendim de Türkologum. Bizim okulumuzda ögrenciler Türkçeyi ve Türkiye´yi çok seviyorlar. Her yil, Ukrayna Egitim Bakanligi himayesinde, Dogu dilleri olimpiyatlari yapiyoruz, Ukrayna´nin her tarafindan gelen ögrenciler yarisiyor, en iyi ögrencilere hediyeler veriyoruz" dedi.
Dogu Dilleri Yarismalari, Ukrayna’da her yil Türkçe, Arapça, Farsça, Çince ve Korece olmak üzere 5 dilde yapiliyor.
Ukrayna Egitim Bakanligi tarafindan taninan organizasyonda, 19 farkli üniversitesinden 150 ögrenci yarisiyor.
Ensonhaber
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284