Ukrayna Ve Ürdün Kültür Gecesi Düzenlendi

Ukrayna ve Ürdün Kültür Gecesi Karaman Gençlik Kulübü Derneği’nin Erasmus Avrupa Gönüllü Hizmeti kapsamında “Gençlik için Gönüllü Ol” isimli projesi Türkiye Ulusal Ajansı tarafından hibe almaya hak kazanmıştı.

Ukrayna Ve Ürdün Kültür Gecesi Düzenlendi

Proje kapsamında ilk hareketlilik Kanarya Adaları ve Ukrayna’dan gelen gönüllülerle birlikte 2 ay boyunca Karaman’da gerçekleşmişti. Projenin ikinci hareketliliği Ürdün ve Ukrayna’dan gelen gönüllülerle devam ediyor.

Proje kapsamında Ukrayna ve Ürdün’den gelen Yana ve Abdallah eşliğinde, dernek binasında, Ukrayna ve Ürdün Kültür Gecesi düzenlendi. Yoğun katılımın olduğu gecede ülkelere özgü kıyafetlerle sunumlar yapan yabancı gönüllüler, aynı zamanda ülke tanıtımları, ülkelerine özgü müzikler, şiirler, önemli günler, şarkılar ve ülke siyasi yapılarından bahsettiler. Sunum sonrasında ise hazırladıkları kültürel yemeklerden gelen misafirlere ikram ettiler.

Program boyunca etkileşimde olan yabancı gönüllüler ile katılımcı gençler, çok memnun kaldıklarını dile getirdiler.

“Gençlik için Gönüllü Ol” isimli projenin üçüncü ve son hareketliliği ise 2 farklı ülkeden gelecek olan yabancı gönüllüler ile Aralık-Ocak aylarında Karaman’da devam edecek. Proje kapsamında gelen gönüllüler, yerel gönüllüler ile işbirliği içerisinde sosyal ve kültürel faaliyetler gerçekleştirerek ilimizde gençleri gönüllü olmaya teşvik ediyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284