Ulastirma Denizcilik Ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan: `Türkiye Büyüme Ve Güçlenmeye Devam Edecektir`

Ulastirma Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan, Balkan Ülkeleri Posta Dagiticilari Yürüyüs Yarismasi’nin Türkiye finaline katilmak ve bazi ziyaretlerde bulunmak üzere memleketi Karaman’a geldi.

 Ulastirma Denizcilik Ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan: `Türkiye Büyüme Ve Güçlenmeye Devam Edecektir`

Yarismanin startini verdikten sonra ögle yemegine geçen Bakan Elvan ve beraberindekiler daha sonra tekrar yarismanin basladigi Aktekke Kent Meydanina geldi. Burada Bakan Elvan, yarismada dereceye giren postacilara madalya ve kupalarini verdi. Bakan Elvan, ayni meydanda Gida, Tarim ve Hayvancilik Il Müdürlügü'nün Kirsal Kalkinma Yatirimlarinin Desteklenmesi Programi Kapsaminda Makine ve Ekipman Alimlarinin Desteklenmesi törenine katildi.

Bakan Elvan burada yaptigi konusmada, “Gün geçmiyor ki, su 12 yillik süreçte temel atmayalim, yeni bir sey insa etmeyelim. Hangi ilimize giderseniz gidin nerede olursaniz olun tüm Türkiye’nin santiyeye dönüstügünü görüyorsunuz. Iste bu 12 yillik süreçte saglanan istikrar milletimizin hükümetlerimize olan güveni, bir anlamda milli iradenin gerçekten AK Parti hükümetleri ile birlikte hakim hale gelmesi ve her türlü vesayet odaklarina karsi, vesayetçilere karsi, sizlerin o güçlü destegiyle hükümetimiz dimdik ayakta durmasidir. Allah'a çok sükür bizleri güçlü konuma getirdi. Türkiye büyüme ve güçlenmeye devam edecektir. Bundan hiç birimizin kaygi ve tereddüdü olmasin. Geçmiste yasanan sikintilar devlete birilerinin hakim olmasindan kaynaklaniyordu. Devlete millet hakim degildi. Gerçek anlamda milli irade tecelli etmiyordu. Siz ne isterseniz isteyin ne yaparsaniz yapin hükümetler, kendilerine verilen talimatlari yapiyorlardi. Hele hele dis politika gibi ülke için strateji olusturma gibi alanlarda hükümetlere yetki bile verilemiyordu. Daha dogrusu, hükümetlere yapilan baskilarla hükümet birilerinin dedigini yapmak zorunda kaliyordu" dedi.
Yapilan konusmalarin ardindan Bakan Elvan destekleme kapsaminda tarim aletleri almaya hak kazanan çiftçilere sertifikalarini verdi.
KADIN VE ENGELLI MECLISI TOPLANTISINA KATILDI
Bakan Lütfi Elvan, buradaki programin ardindan Karaman Belediyesini ziyaret ederek Kadin ve Engelli Meclisi Toplantisina katildi. Bakan Elvan burada yaptigi konusmada, "Kadinlarimizin gerçekten toplumda, 12 yillik sürece bakacak olursak önemli bir yer aldigini görüyorsunuz. Meclisteki oran itibariyle ciddi bir artis yasandi. Yeterlimi elbette yeterli degil ama kamu kurum ve kuruluslarda yönetici olarak çalisan belediyelerimizde il özel idaresi ve diger kurumlarimizda çalisan yöneticilik yapan daha çok sayida kadin istiyoruz. Kadinlarimizin toplumun sorunlariyla daha fazla ugrasmasini istiyoruz. Hükümetimizin devletimizin sagladigi çok önemli imkanlar var. Kadinlarimiza yönelik ama birçok kadinimiz bir çok kizimiz gencimiz bunlardan habersiz olabilirler, bu konuda da bilgilendirme faaliyetinde de mutlaka bulunmaliyiz" diye konutu.
Bakan Elvan, partisinin il teskilatini ziyaret ettikten sonra Karaman’dan ayrildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284