Ülkücü Hareketin Merhum Lideri Alparslan Türkeş Karaman’da Anıldı

Ülkü Ocakları Karaman İl Başkanlığı, vefatının 26. Yılı münasebetiyle Ülkücü Hareketin merhum lideri Alparslan Türkeş’i anma programı düzenledi.

Ülkücü Hareketin Merhum Lideri Alparslan Türkeş Karaman’da Anıldı

4 Nisan 1997 yılında vefat eden Ülkücü Hareketin lideri Merhum Alparslan Türkeş, Karaman’da çeşitli etkinliklerle anıldı. Sabah saatlerinde yapılan hatim dualarının ardından iftar sonrası kentin farklı bölgelerindeki camilerde lokma tatlısı ikramı yapıldı. Günün son programı ise Ülkü Ocakları İl Başkanlığı hizmet binasındaki Kuran-ı Kerim tilaveti ile gerçekleştirildi.

Programa; Ülkü Ocakları İl Başkanı Yusuf İslam Coşgun, MHP İl Başkanı Durmuş Yıldızbaş, Merkez İlçe Başkanı M. Mustafa Gözel ve vatandaşlar katıldı. Türk Milleti’nin günümüze uzanan tarihi yolculuğunda birçok badire atlattığını ve darboğazdan geçtiğini ifade eden İl Ocak Başkanı Coşgun, ‘’Milletimiz karşılaştığı her sıkıntılı süreçten kendi içinde yetişen başbuğlar öncülüğünde kurtulmasını bilmiştir’’ dedi. Başkan Coşgun konuşmasında; ‘’Şanlı tarihimiz; bir göçebe topluluktan imparatorluğa Attila ile geçişimiz, Anadolu kapılarını Sultan Alparslan ile açışımız ve Mustafa Kemal ile Cumhuriyeti kuruşumuz gibi, birçok tarihi süreçten ve o sürece öncülük eden başbuğlardan bahseder. Her biri milletimizi içerisinde bulunduğu darboğazdan çıkartmasını bilmiş ve Türk insanına yeni hedefler koyabilmeyi başarmıştır. İşte Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkşe’te milletimizin fikri bunalıma düştüğü bir dönemde öne atılmış ve Ülkücü Hareketin gönüllerde yeşermesine öncülük etmiştir. Başbuğ Türkeş’in yaktığı meşalenin ışığı giderek yayılmış ve ülke sınırlarını aşmıştır. Döneminde kurulan Türk dernek ve federasyonları ile gurbetteki vatandaşlarımızın da bir ve beraber olmasına de öncülük etmiştir. Ülkü Ocakları İl Başkanlığı olarak Merhum Başbuğumuzdan aldığımız emaneti muhafaza etmeye ve bıraktığı manevi mirası nesilden nesile aktarmaya gayret ediyoruz. Ruhu şad, mekânı cennet olsun’’ ifadelerine yer verdi.

Başkan Coşgun’un konuşmasının ardından Kur-an’ı Kerim okunup topluca dua edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284