Ulusal Kop Bölgesel Kalkinma Sempozyumu Düzenlenecek

KOP Bölgesi Üniversiteler Birligi (ÜNIKOP), 14-16 Kasim 2013 tarihlerinde dönem baskanligini yürüten Selçuk Üniversitesi`nin ev sahipliginde “Ulusal KOP Bölgesel Kalkinma Sempozyumu” düzenleyecek.

Ulusal Kop Bölgesel Kalkinma Sempozyumu Düzenlenecek

 

2012 yilinda kurulan Selçuk, Nigde, Aksaray, Karamanoglu Mehmetbey, KTO Karatay, Mevlana Üniversitelerini bir çati altinda toplayan ve KOP Idaresi'yle yakin iliski içinde çalisan KOP Bölgesi Üniversiteler Birligi, Kasim ayinda Konya'da yapilacak olan Ulusal KOP Bölgesel Kalkinma Sempozyumu hazirliklarina devam ediyor.
“Onursal baskanlar Davutoglu ve Yilmaz”
KOP Bölge Kalkinma Idaresi Baskani Prof. Dr. Mehmet Babaoglu, KOP Bölgesindeki 7 üniversite ile Türkiye’deki üniversitelerin en üst düzeyde temsil edilecegi sempozyumun Onursal Baskanligini Disisleri Bakani Ahmet Davutoglu ve Kalkinma Bakani Cevdet Yilmaz’in yapacagini söyledi.
Sempozyumun amacinin Bölgesel Kalkinma alaninda çalismalarda bulunan bilim insanlari, uygulamacilari ve üniversiteler disindaki arastirmacilari, STK’lari, yerel basini ve özel sektör temsilcilerini bulusturarak karsilikli fikir alisverisinde bulunabilmelerine zemin hazirlamak oldugunu vurgulayan KOP Bölge Kalkinma Idaresi Baskani Prof. Dr. Mehmet Babaoglu, sempozyumun yogun ilgiyle karsilandigini ifade etti.
Sempozyumda sunulacak çalismalarin sadece akademik alanda olmadigini ifade eden Baskan Babaoglu, bu bölgenin kalkinmasi için görüslerini ifade edecek herkesi sempozyuma davet etti. Sempozyum ile ‘KOP Bölgesindeki Konya, Karaman, Nigde ve Aksaray illerinin kalkinmasi ve gelismesi için neler yapilabilir’ sorusuna cevap arandigini belirten KOP Idaresi Baskani Babaoglu, “Hazirliklarina devam ettigimiz sempozyum, KOP Bölgesi'nin dogal ve kültürel varliklari ile ekonomik, sosyal ve manevi degerlerinin ulusal düzeyde bilinirligini artirmanin yani sira bölgenin varlik ve sorunlarinin tartisma zeminini genisletmeyi hedeflemektedir. Sempozyum, KOP Bölgesi’nin kalkinmasi, bölgeyi ülkeye ve dünyaya açacak çalismalari ortaya çikaracaktir. Bölgemizi kalkindirmada önemli bir motor gücü olan ÜNIKOP Üniversitelerimize, rektörlerimize ve sempozyuma katki sunanlara tesekkür ediyor, Ulusal KOP Bölgesel Kalkinma Sempozyumu’nun bölgemize, ülkemize hayirli olmasini diliyorum.” seklinde konustu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284