UMEM Beceri` 10 Sertifikalarini Aldilar

Ticaret ve Sanayi Odasi ile Iskur Il Müdürlügü tarafindan düzenlenen UMEM Beceri 10 kursuna katilan kursiyerlere sertifikalari düzenlenen bir törenle verildi.

UMEM Beceri` 10 Sertifikalarini Aldilar

Ticaret ve Sanayi Odasi Meclis Salonunda gerçeklesen törene Çalisma ve Is Kurumu Il Müdürü Kenan Ates, Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Mustafa Toktay, KTSO Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Riza Duru, Bifa, Simsek, Azra Bisküvi Gida ve Sanayi Ticaret A.S, Göktürk Tekstil Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Sirketi ve diger firmalarin yetkilileri katildi.
Iskur Il Müdürü Kenan Ates yaptigi konusmasinda Projeye katkida bulunan firmalara ve projenin yürütülmesini saglayan ortaklarina tesekkür ederek, alinan bu basarinin artarak devam etmesini temenni etti.
Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Mustafa Toktay’da konusmasinda TOBB Baskani Rifat Hisarciklioglu’nun baslattigi UMEM Beceri 10 projesinin issize is, isverene de nitelikli eleman saglamayi amaçladigini belirterek, “Is gücü piyasasinin ihtiyaçlarini tespit ederek; is gücünün nitelikli hale getirilmesi suretiyle istihdamin arttirilmasi ve isverenlere nitelikli eleman kazandirilmasi düsüncesiyle baslatilan UMEM Beceri'10 Projesi ikinci yilinda da Karaman'da basariyla sürdürülmektedir. 2 yil içerisinde 13 farkli meslek dalinda 45 adet kurs açilmis. Bu kurslara bin 203 kursiyer katilmis olup katilimcilardan bin 143 kursiyer istihdam edilmistir. Karaman, Türkiye genelinde istihdam etmede yüzde 95’lik basari elde ederek 81 il içersinde ilk 10'a girmistir. Ilimizin bu projeyi yürüten iller arasinda 8. sirada yer almasi çalismalarimizin basarisini göstermektedir. Sanayi alaninda basari ile uygulanan bu proje, 2012 yilinda proje ortaklarinca imzalanan protokolle artik sadece sanayide degil, hizmet ve tarim sektörlerinde de yürütülmeye baslamis, proje kapsami genisletilmistir.
Karaman Ticaret ve Sanayi Odasi olarak bu projeyi Türkiye genelinde en iyi uygulayan iller arasindayiz. 2011 yilinda sadece sanayi alaninda açilan Umem Beceri '10 projesi kurslari nitelikli isgücü ihtiyaci olan, üyelerimize adeta ilaç gibi çare olmustur. Bu projede basarili çalismalar yürüten tüm ortaklarimizi kutluyorum” dedi.
Karaman Çalisma ve Is Kurumu Il Müdürü Kenan Ates, KTSO Yönetim Kurulu Baskani Mustafa Toktay, KTSO Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Riza Duru ve katilim saglayan firma yetkilileri tarafindan basarili olan kursiyerlere sertifikalari takdim edildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284