Ümit Özdağ: Millet 16 Nisan’da Hayır Diyecek

MHP’den ihraç edilen ve referandumda ‘Hayır’ oyu için çalışmalarını sürdüren Gaziantep bağımsız Milletvekili Ümit Özdağ, Karaman’da yapacağı konferans öncesinde bir grup ülkücü genç tarafından protesto edildi.

Ümit Özdağ: Millet 16 Nisan’da Hayır Diyecek

Kent Otel önünde toplanan 200’e yakın Ülkü Ocakları mensupları tarafından protesto edildi. ‘Ülkücü Hareketin Lideri Devlet Bahçeli’ sloganları atan gruba polis müdahale etti. Zaman zaman arbedenin yaşandığı protesto Emniyet Müdürü Levent Tutuk’un araya girmesiyle sona erdi.
Protestonun ardından konferansa başlayan Özdağ, “Biz Türk milliyetçileri olarak söz veriyoruz. 28 Mart hesabını hükümetten 16 Nisan’da sandıkta soracağız. Bir süreden beri Türkiye’yi dolaşıyoruz. Baskılarla karşı karşıya geliyoruz. Gittiğimiz yerlerde protestolardan ziyade, saldırılarla karşılaşıyoruz. Bu saldırılar küçük grup tarafından gerçekleştiriliyor. Önemli değil. Biz her türlü şart altında yola çıkmayı kabul ettik ve yürümeye de devam edeceğiz. Ancak geldiğimiz nokta hiç kötü nokta değil. Allaha şükürler olsun ki hayırlar yüzde 58’lerde şuanda. 16 Nisan’da hayır çıkarsa sakın gevşemeyin biz tekrar Kasım ayında bunu gündeme getireceğiz. Demek ki kaybettiler. Kaybettiklerini biliyorlar. 16 Nisan’da ‘Evet’ çıksa ne olur onu anlatayım. Son bir yıl içerisinde yıllık geliri bir milyon dolar olan 6 bin kişi Türkiye’den göç etti. Bu salonda hiç yıllık geliri 1 milyon dolar olan var mı? Yıllık geliri 30 milyon doların üstünde olan insanların yüzde 22’sinin büyük bir bölümü göç etti. Türkiye’den büyük bir sermaye ve beyin göçü başladı. Büyük şirketler satış yapan holdingler Katar ve Suudi Arap firmalarına satılıp Türkiye’den ayrılma hazırlığı içindeler. Yabancı turizm markaları Türkiye’deki personellerinin bir bölümünü tazminatını verip işten çıkarmaya başladı. Bunun nedeni ise hukukun olmadığı yerde yatırım olmaz. Biz bir milletiz. Birileri bu ülkede düşmanlık dili kullanıyor. Birileri insanlarımızın zihnine adeta iç savaş tohumları ekmek istiyor. Buna müsaade etmeyeceğiz. Onun için Türkiye’yi dolaşırken her fırsatta elini veren herkes benim kardeşimdir. Benim milletimin bir parçasıdır diyorum. Ne kadar Erdoğan bize darbeci de dese, terörist de dese, çukursa da dese bu gerçeği değiştiremeyecek. Evet diyenlerle hayır diyenler kardeştir. Biz Türkiye Büyük Millet Meclisini savunuyoruz. Senin önünü açtığın darbeciler Türkiye Büyük Millet Meclisini bombaladı. Burada AKP’nin kitlesi de başkanlığı benimsemiş durumda değil. Bir yüzde 10’luk grup kesin benimsiyor. Ama onun dışındakilerin şüpheleri var. Bu evet şüpheleri olan bir evet” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284