UNIKOP Dönem Baskanligi KMÜ’ye Geçti

Konya Ovasi Projesi (KOP) Bölge Kalkinma Idaresi Baskanligi ve sekiz üniversitenin olusturdugu KOP Bölgesi Üniversiteler Birliginde (UNIKOP) dönem baskanligi görevi, Aksaray Üniversitesinden Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesine devredildi.

UNIKOP Dönem Baskanligi KMÜ’ye Geçti

Rektörlük toplanti salonunda 22 Ocak Cuma günü gerçeklestirilen törende Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, 2016 yili UNIKOP dönem baskanligi görevini Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Sahin’den devraldi.
Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinin ev sahipliginde gerçeklesen Dönem Baskanligi Devir Teslim Törenine Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Sahin, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Sahin, Nigde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, Mevlana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tankut Yalçinöz, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Seker, Konya Gida ve Tarim Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Hasan Kürsat Güles, KOP Bölge Kalkinma Idaresi Baskani Ihsan Bostanci ve Baskan Yardimcisi Halil Ibrahim Tongur, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Ahmet Yildirim ve Prof. Dr. Osman Çevik, Genel Sekreter Ahmet Tüfekci, Aksaray Üniversitesi UNIKOP Genel Sekreteri Doç. Dr. Kahraman Kalyoncu, UNIKOP Genel Sekreter Yardimcisi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Sahin, KMÜ UNIKOP Koordinatörü Doç. Dr. Murat Yildiz ve Koordinatör Yardimcisi Ögr. Gör. Ali Bilgiç, KOP Beseri Sosyal ve Kurumsal Gelisme Koordinatörü Alper Bilgiç katildi.
Törenin açilis konusmasini yapan Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, “Gerçek anlamda yasamak bulusmaktir. Sizleri Karaman’imizda ve üniversitemizde misafir etmekten büyük mutluluk ve onur duydum.” seklinde konustu. UNIKOP’un 2012 yili sonunda kurularak ciddi isler yaptigini ve bundan sonra da yapmaya devam edecegini söyleyen Gökmen, UNIKOP olarak basarili isleri daha ileri noktalara tasimak için hep birlikte çalisacaklarini ifade etti. Rektör Gökmen, UNIKOP’un kurulmasina ve bugünlere gelmesine katki veren herkese ve üniversite rektörlerine tesekkür etti.
Törende söz alan Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Sahin ise 2015 yilinda yürüttükleri dönem baskanligi görevi süresince gerçeklestirdikleri faaliyetlerden bahsetti. Prof. Dr. Sahin, desteklerinden dolayi KOP idaresine, kendilerine görevi devreden Nigde Üniversitesine ve tüm UNIKOP üniversitelerinin rektörlerine tesekkür ederken Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesine de basari dileklerini iletti.
UNIKOP dönem baskanligi görevini devralan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen de “Emaneti en güzel sekilde muhafaza edip geregini yapmak inancimizin bir geregidir.” diyerek bu emaneti en iyi sekilde tasima gayreti içerisinde olacaklarini söyledi.
Törende devir teslimin ardindan UNIKOP Üst Kurul Toplanti Gündemine geçildi. Toplantida UNIKOP sekreterya islemleri, kurumsal hafiza ve koordinatörlük konusunun yani sira 2016 yilinda yapilacak olan 4. KOP Bölgesel Kalkinma Sempozyumu, ÜNIKOP Üniversiteleri dekanlar ve müdürler ile bölüm ve anabilim dali baskanlari toplantisi, ÜNIKOP Üniversiteleri genel sekreterler ve koordinatörler toplantisi, daire baskanlari çalistayi gibi konular görüsüldü. Toplantida ayrica ÜNIKOP Üniversiteleri arasinda personel hareketliligi, ortak hizmet içi egitim programlarinin düzenlenmesi, merkezi arastirma laboratuvarlarinin kullanimi, kütüphaneler arasi ödünç kitap alimi, ögrenci topluluklari ve ögrenci konseyleri arasinda ortak faaliyetler ve müsabakalar ele alindi. Toplanti hediye takdimi ve yerleske gezisiyle sona erdi.
Aksaray, Karaman, Konya ve Nigde’de bulunan bölge üniversitelerinin bir araya gelmesi ile kurulan UNIKOP’ta her yil kurulus tarihlerine göre bir üniversite rektörü dönem baskanligi görevini yürütüyor. 2013 yilinda Selçuk Üniversitesi ile baslayan UNIKOP dönem baskanligi görevini 2014 yilinda Nigde Üniversitesi, 2015 yilinda Aksaray Üniversitesi üstlenirken 2016 yilinda bu görev Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesine geçti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284