Üniversite İle Liseler Arasındaki Bağ Güçleniyor

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) tarafından Karaman’da faaliyet gösteren liselere yönelik tanıtım projesi hız kesmeden sürüyor.

Üniversite İle Liseler Arasındaki Bağ Güçleniyor

KMÜ son olarak Temizel Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Nefise Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Fatih Anadolu Lisesi, İrfan Ataseven Anadolu Lisesi ve Karaman Lisesini ağırladı.

Okul yöneticileri ve öğretmenleri eşliğinde KMÜ’ye gelen öğrencilere öncelikli olarak üniversitenin tanıtım filmi gösterildi ve üniversite hakkında genel bilgiler içeren slayt sunumu yapıldı. Daha sonra öğrencilere ilgi duydukları alana göre belirlenen öğretim elemanları tarafından bölümleri, bu bölümü okurken öğrenilecek bilgiler ve mezun olduktan sonra iş imkânları hakkında bilgi verildi.

Öğrenciler daha sonra KMÜ Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi personeli eşliğinde üniversitenin çeşitli akademik ve idari birimlerinin yanı sıra spor tesisleri ve sosyal tesisleri gezme imkânı buldular.

KMÜ’nün tanıtım projesinden duydukları memnuniyeti dile getiren okul temsilcileri ve öğrenciler üniversitenin Karaman için önemli bir kurum olduğunu ve bu kurumun daha yakından tanınması amacıyla hayata geçirilen projenin kendilerini mutlu ettiğini söylediler.

Okul temsilcileri projenin, üniversite yaşantısını bilmeyen öğrenciler için ufuk açıcı nitelikte olduğunu belirterek, öğrencilerin burada edinecekleri bilgilerin ve gezi neticesinde yapacakları gözlemlerin üniversiteye hazırlık aşamasında kendilerine olumlu yönde katkı sağlayacağını ifade ettiler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284