Üniversitede Sürü Yönetimi Bölümü Açiliyor

Gida, Tarim ve Hayvancilik Bakani Mehdi Eker, çobanliga ilgiyi artirmak amaciyla üniversitelerde 2 yillik `Sürü Yönetimi` bölümünün açilmasi için çalisma baslatti.

Üniversitede Sürü Yönetimi Bölümü Açiliyor

Gida, Tarim ve Hayvancilik Bakani Mehdi Eker ile Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Faruk Çelik, Tarimda Is Sagligi ve Güvenligi Isbirligi Protokolü'nü Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi'nda imzaladi.
Türkiye'de 25 milyon çalisanin 4'te 1'inin tarimda faaliyet gösterdigine isaret eden Bakan Mehdi Eker, ABD'de 100 kisiden 1'inin, AB ülkelerinde 100 kisiden 4'ünün, Türkiye'de 100 kisiden 25'inin tarimda çalistigini belirtti.
Tarimda çalisan 6 milyon 100 bin kisinin sadece 1 milyon 200 binin sigortali olarak çalistigina dikkati çeken Eker, bu oranin toplam sigortali çalisanlarin yüzde 6,5'ine karsilik geldigini ve bu sayinin çok az oldugunu belirtti.
Eker, tarimda çalisan milyonlarca kisinin egitim ve sigortaliliginin gelistirilmesi konusunda çaba gösterdiklerini, projeyle bu konuda da mesafe kat etmeyi amaçladiklarini vurguladi.
Bakan Eker, çoban ihtiyacinin karsilanmasi ve çoban haklarina yönelik bir çalisma yapilip yapilmadigi yönündeki soru üzerine, ''Çobanliga ilginin olusmasi yönünde, meslege biraz formasyon da kazandiracak sekilde hatta üniversitelerimizin ilgili bölümlerinde 'sürü yönetimi' gibi, belki 2 yillik yüksekokul tarzinda bir egitimle bunun biraz daha güçlendirilmesi ve yayginlasmasi yönünde çalismamiz var'' diye konustu.
Rotahaber
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284