Üniversiteler KOP Için Elele Verdi

Konya Ovasi Projesi (KOP) bölgesi kapsamindaki Konya, Karaman, Nigde ve Aksaray illerinde bulunan 7 üniversite, KOP Bölgesi Üniversiteler Birligi’ni kurdu.

Üniversiteler KOP Için Elele Verdi
 Selçuk, Necmettin Erbakan, Mevlana, KTO Karatay, Nigde, Aksaray ve Karamanoglu Mehmet Bey Üniversiteleri imzaladiklari ortak protokolle Konya ve çevresinde tarimin yanisira saglik, egitim, turizm ve sanayide dönüsüm ve yeni kalkinma modellerinin gelistirilmesini hedefliyor. Kurulus çalismalarinin ardindan birligin genel sekreteri belirlendi ve web sayfasi olusturuldu. KOP Bölgesi Üniversiteler Birligi’nin kurucu baskanligina seçilen Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakki Gökbel, 1 Ocak 2013’te faaliyetlerine baslayan birligin bölge ekonomisi açisindan son derece önemli bir birliktelik olduguna dikkat çekti. Rektör Prof. Dr. Gökbel, “Dünya’da hiçbir ülke, hiçbir sehir yoktur ki üniversitesi gelismedigi halde kendisi gelismis olsun. Ya da üniversitesi gelismis hiçbir ülke yoktur ki kendisi gelismemis olsun. Bölgelerin ve ülkelerin gelismesi sehirlerdeki üniversitelerin gelismesi ile paralellik gösteriyor” dedi.
“TARIM DISI KALKINMA MODELLERI GELISTIRILMELI”
Yedi üniversitenin birlikteliginin bölge açisindan hayati derecede önemli oldugunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Gökbel, “Bölgede özellikle yer alti sularinin tükenme riski oldugundan bir taraftan alternatif su kaynaklarinin bulunmasi, diger taraftan da bölgenin saglik, egitim, turizm ve sanayi gibi tarim disi alanlara dönüstürülerek tarim disi kalkinma modellerinin gelistirilmesi gerekiyor. Bu dönüsümde ve bölgenin kalkinmasinda üniversitelerin önemi açik. Üniversitelerin birlikte hareket etmesiyle dönüsüm daha kolay olacaktir. Bu yüzden 7 üniversitenin katilimiyla olusturulan bu birlik bölgenin gelecegi açisindan son derece önemli” seklinde konustu.
Ilk yil için KOP Bölgesi Üniversiteler Birligi’nin kuruculugunu üstlenen Selçuk Üniversitesi, çalismalara baslarken, kurulus sürecinin ardindan protokol metni tamamlandi. Selçuk Üniversitesi Rektör Danismani Prof. Dr.Hasan Kürsat Güles, birligin genel sekterligine getirildi. Ayrica birligin genel sekreter yardimcilari da görevlendirildi. Birligi ait web sitesi (www.unikop.selcuk.edu.tr) de tamamlanarak hizmete girdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284