Üniversitelerin Kapilari Liseli Ögrencilere Açiliyor

Üniversiteler, kapasitelerinin tam olarak degerlendirilmesi ve toplumla içli disli olmalari için Milli Egitim Bakanligi (MEB) bünyesindeki ögretmen ve ögrencilere açiliyor.

Üniversitelerin Kapilari Liseli Ögrencilere Açiliyor

Projeye göre üniversite adayi ögrenci programi ile son sinif ögrencilerinin üniversitelerde derse girmesi mümkün olacak.
Ögretmen ve ögrenciler üniversite kütüphanelerinden ücretsiz yararlanabilecek. Akademik kadrolar, ögretmenlerin zümre toplantilarina katilacak ve destek verecek. Sosyal tesisleri liseli ögrencilere açilacak olan üniversite bünyesindeki ögrenci topluluklari ile okullarda yer alan ögrenci kulüpleri ortak etkinlikler düzenleyecek. Ögretmenler üniversitedeki yüksek lisans veya doktora programlarindan öncelikli ve etkin olarak yararlandirilacak.
Bu proje ile üniversitelerin kapasitelerinin tam olarak degerlendirilmesi ve üniversitelerin toplumla içli disli olmasi hedefleniyor. Proje kapsaminda il milli egitim müdürlükleri ile üniversiteler arasinda protokoller yapiliyor. Son olarak Ankara Milli Egitim Müdürlügü ile Gazi, Ankara ve Yildirim Beyazit üniversiteleri arasinda protokol imzalandi. Uygulama daha önce de Hacettepe ve Kirikkale üniversitelerinde hayata geçirildi. Benzer çalismalar, 81 ildeki üniversitelerle o kentlerin milli egitim müdürlükleri arasinda önümüzdeki günlerde yapilacak.
Türkiye'deki üniversite sayisinda son yillarda önemli bir artis yasandi. Halen 62'si vakif, 104'ü devlet olmak üzere 166 üniversite faaliyet gösteriyor. Hemen hemen tüm illerde devlet üniversitesi mevcut. Hizla sayisi artan üniversiteler önemli bir fiziki altyapiyi ve akademik kapasiteyi barindiriyor. Milli Egitim de bu kapasiteden istifade edebilmek için harekete geçti. MEB, Yüksekögretim Kurulu (YÖK) ve üniversiteler arasinda yapilan protokol kapsaminda artik üniversiteler ile okullar iç içe olacak. Bakanlik bu proje ile okullarda egitimin niteligini gelistirmek, ögrencilerin ögrenme basarilarini artirmak ve lise ögrencilerinin ileri düzeyde ögrenim görmesini amaçliyor.
Hayata geçirilen proje kapsaminda lise ögrencileri, ögretmenleri ve okul yöneticileri üniversite kütüphanesinden ve sosyal faaliyetlerinden yararlanacak. Lise ögretmenleri çalismalarini üniversitede yapabilecek. Üniversite ögrencisi ve lise ögrencisi birlikte ortak projeler gelistirebilecek. Üniversite ögrencileri, okullari bilimsel arastirmalar için bir laboratuar olarak kullanabilecek. Akademisyenler ile ögretmenler ortak isbirligi içerisinde bilimsel arastirmalar yapabilecek. Üniversitenin dis hekimligi bölümünde okuyan ögrenciler ücretsiz olarak ögrencileri dis taramasindan geçirecek. Böylece hem üniversite ögrencileri staj yapma imkânina sahip olacak hem de lise ve ortaokul ögrencilerinde dis sagligi bilinci olusturulacak. Ayrica üniversitenin egitim fakültesi ögrencileri de uygulamali egitim için okullardan daha fazla yararlanabilecek.
Haber7
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284