Üniversiteli Gençler Karaman’da Kiralik Ev Bulmada Zorlaniyor

Karamanoglu Mehmet Bey Üniversitesi`nde (KMÜ) egitim gören ögrenciler kiralik ev bulmakta zorlaniyorlar.

Üniversiteli Gençler Karaman’da Kiralik Ev Bulmada Zorlaniyor

'Ögrenciye ev kiralanmaz' anlayisinin esiri olan Karamanlilar; ulasimi rahat ve dogalgazli ev arayan ögrencileri geri çevirerek hayal kirikligina neden oluyorlar.
KMÜ Kamil Özdag Fakültesi Biyoloji Bölümü 4.sinif ögrencisi olan ve üniversitede Ögrenci Konsey Baskanligi da yapan Emre Ökkes Soydemir, 3-5 ögrencinin bir araya gelerek kendi imkanlari ile ev kiraladiklarini, ancak evin kullaniminda hassas olmayan, temizlige dikkat etmeyen, çevresini rahatsiz eden ve eve ait faturalari ödemede dikkatsiz davranan ögrencilerin kötü bir sicil birakmasinin kendilerini zor durumda biraktiklarini belirtti. Soydemir, "Bu tür sikintilara bay - bayan karisik ayni evde kalan ögrencilerin hal ve hareketleri de eklenince dogal olarak bina sahipleri kiralik ev arayanlarda aileleri tercih etmeye basladi. Durum böyle olunca Karaman'a sadece okumaya gelen, evdeki tüm islerde hassas olan, maneviyat noktasinda duyarli hareket eden ögrenciler ev ararken ne kadar dil dökselerde de ev kiralayamiyorlar. Bu noktada ya bir referans bularak ya da daha ciddi kira bedeli ödeyerek bir seyler yapilmaya çalisiliyor. Ancak bu durum da bizi çok rahatlatmiyor." dedi.
Soydemir, Karaman'a gelen tüm ögrencilerin ev kiraladiklarinda çok hassas olmalarini, Karamanlilardan da ögrencilere güvenip evlerini kiralamalari noktasinda yardimci olmalarini istedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284