Üniversitelilere Burs Müjdesi

20 bin ögrenciye, 8 ay boyunca aylik 260 TL burs imkani saglanacak.

Üniversitelilere Burs Müjdesi

Avrupa Birligi (AB) ve Türkiye tarafindan finanse edilen Gençlik ve Spor Bakanligi Yüksek Ögrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlügü (YURTKUR) ve Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi Avrupa Birligi Koordinasyon Daire Baskanligi tarafindan ortaklasa yürütülen "Burslar Yoluyla Dezavantajli Yüksek Ögrenim Ögrencilerinin Isgücü Piyasasina Girisinin Kolaylastirilmasi Operasyonu" projesi protokolü imzalandi.
Törende konusan Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Faruk Çelik, AB katilim öncesi fonlarinin, insan kaynaklarinin gelistirilmesiyle ilgili kisminin Bakanliklari bünyesinde yürütüldügünü ifade ederek, son 7 yilda 557 milyon avroluk fon kullanildigini, bunun yilda ortalama 80 milyon avro yaptigini, 431 projenin desteklendigini ve 90 bin kisinin de bu projelerden yararlandigini belirtti.
Bakan Çelik, üniversite ögrencilerine verilen burslarla onlarin, daha iyi yetismesini, yüksek nitelikli mesleklere sahip olmalarini hedeflediklerini vurguladi.
Gençlik ve Spor Bakani Suat Kiliç, bu tür programlarin gelismesi, yayginlasmasi ve yararlanan kisilerin artmasini dilediklerini dile getirdi. Projelerin projeksiyonlarinin ve gençler için ayrilan kaynaklarin günden güne gelismesini temenni eden Bakan Kiliç, Türkiye'nin gerek proje yapiminda gerekse projelere ayrilan kaynaklarin amacina uygun kullanimda büyük deneyimler kazandigini belirtti.
Açilis konusmalarin ardindan Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Faruk Çelik, Gençlik ve Spor Bakani Suat Kiliç ve AB Türkiye Delegasyonu Baskani Büyükelci Jean Maurice Ripert, "Burslar Yoluyla Dezavantajli Yüksekögrenim Ögrencilerinin Isgücü Piyasasina Girisinin Kolaylastirilmasi Operasyonu" protokolünü imzaladi.
Proje kapsaminda gençlere 20 milyon 700 bin euro burs imkani saglanacak. 20 bin ögrenciye, 8 ay boyunca aylik 260 TL burs imkani saglayacak projede imzalar atildi.
Haberler
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284