Ünlü, Akça, Göksoy ve Güngörer: İstiklal Marşımız Bizi Millet Kılan Vazgeçilmez Değerimizdir

İstiklal Marşı’nın kabulünün 96. yıldönümü nedeniyle AK Parti İl Başkanı Nazmi Ünlü, Merkez İlçe Başkanı Ahmet Akca, Kadın Kolları Başkanı Ümit Gülin Göksoy ve İl Genel Meclisi Başkanı Celalettin Güngörer ortak bir mesaj yayınladı.

Ünlü, Akça, Göksoy ve Güngörer: İstiklal Marşımız Bizi Millet Kılan Vazgeçilmez Değerimizdir

Başkanlar mesajlarında, “İstiklal Marşı bir Milletin bağımsızlık aşkının, imkânsızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığın, azim ve fedakârlıkla verilen kurtuluş mücadelesinin mısralara dökülmüş ifadesidir. İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy, bu eserleriyle istiklal mücadelemiz esnasında esarete isyan ederek vatan aşkını dile getiren coşkulu mısralarıyla milletimizin aydınlanmasına ve uyanmasına büyük katkı sağlamıştır.

Bu yüce millet İstiklal Marşımızın TBMM' de kabul edilişinin 96. Yıldönümünde, bugün bile güzel vatanımız ve onun bölünmez bütünlüğü için sayısız şehitler vermektedir. İnanıyorum ki bizi biz yapan, bizi bir millet kılan vazgeçilmez değerlerimizin en veciz ifadesi olan İstiklal Marşımız, ilelebet vatan semalarında yankılanacaktır. Bu duygu ve düşünceler içerisinde İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Milli Marş olarak kabul edilişinin 96. yıl dönümünü kutlar; Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere İstiklal Marşı'nı kabul eden TBMM üyelerini, vatanımızın birlik ve beraberliği için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi, gazilerimizi ve Mehmet Akif Ersoy'u rahmet, şükran ve minnetle anıyorum” dediler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284