Ünlü Sair Erdogan`in Karaman`a Hasretligi Bitti

Türk siirinin yasayan isimlerinden Bekir Sitki Erdogan vefat etti. ‘Hanci’ ve ‘Kislada Bahar’ isimli siirleriyle taninan Bekir Sitki Erdogan, Haydarpasa GATA Hastanesi’nde dört gündür komadaydi. Erdogan, dün hayata gözlerini yumdu. Bekir Sitki Erdogan’in cenaze namazi bugün ikindi namazini müteakiben Üsküdar Çiçekçi’deki Selimiye Camisinde kilindiktan sonra memleketi Karaman’a götürülecek.

Ünlü Sair Erdogan`in Karaman`a Hasretligi Bitti

Türk sair dünyasinin mihenk taslarindan Bekir Sitki Erdogan, 88 yillik yasami boyunca Karaman'a özlemini gerek siirlerinde gerekse dost meclislerinde hep dile getirmis ve vefat etmesi durumunda dogdugu topraklarda defnedilmeyi vasiyet etmisti. Erdogan'in bu istegi aile bireyleri tarafindan uygulanacak ve Milli sairimiz Bekir Sitki Erdogan, yarin Aktekke Kent Meydani'nda düzenlenecek cenaze töreniyle Sehir mezarligina defnedilecek.
Bekir Sitki Erdogan, 1926 yilinda Karaman’da dogdu. Kuleli Askerî Lisesi ve Kara Harp Okulu mezunudur. Ankara Üniversitesi, Dil Tarih ve Cografya Fakültesi’ni bitirdi. Heybeliada Deniz Lisesi, Istanbul Alman Lisesi ve Marmara Koleji’nde edebiyat ögretmenligi yapti. Siirlerinden bazilari bestelendi. Siirleri Hisar, Türk Edebiyati, Yüzaki ve Kubbealti Akademi Mecmuasi basta olmak üzere birçok dergide yayimlandi. Eserleri: Dostlar Basina ve Bir Yagmur Basladi
KGRT olarak sairimiz Bekir Sitki Erdogan'a Allah'tan rahmet, ailesi ve Karaman halkina bassagligi diliyoruz.

KARAMAN:

Karaman’a hasretligim
Üzüle üzüle bitmez
Yollar bir ip, daglar dügüm
Çözüle, çözüle bitmez

Sabah erkekler isine,
Döner aksamin besine
Gügümler çesme basina
Dizile dizile bitmez

Biçim, biçim fistanlari
Dile gelmez destanlari
Güz gelince bostanlari
Bozula bozula bitmez

Kalesi tek bir saheser
Hatunya, dilsizdir susar
Mansur dede, Abbas, Hisar
Gezile gezile bitmez

Kirmale yollarin sonu
Samkapiya bakar yönü
Kirmaleden öte yani
Kazila kazila bitmez

Git gör Imaret’i aman
Kimler geçmis zaman zaman
Velhasil su Karaman
Yazila yazila bitmez.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284