Ünlü Yazar Sinan Yagmur KMÜ’de Okuyuculariyla Bulustu

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Sinema ve Tiyatro Ögrenci Toplulugu tarafindan imza ve söylesi günü düzenlendi. Saglik Kültür ve Spor Daire Baskanligi Konferans Salonunda gerçeklestirilen ve Ünlü Yazar Sinan Yagmur’un konuk oldugu söylesiye KMÜ Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Münir Oktay ile çok sayida ögrenci katildi.

Ünlü Yazar Sinan Yagmur KMÜ’de Okuyuculariyla Bulustu

“Tasavvuf halden anlamaktir”
Görmüs oldugu bir rüya üzerine Konya’ya yerlestigini söyleyen Sinan Yagmur, ögrencilerle hayatina dair anilarini paylasarak onlara önerilerde bulundu. Yazarlik hayatinda tasavvufun önemli bir yeri olduguna deginen Yagmur, sözlerini söyle sürdürdü: “Tasavvuf halden anlamaktir. Muhabbet olmadan ask olmaz. Yaptiginiz her isi askla yapin ve insanlarla menfaat icabi arkadaslik kurmayin. Yaninizda olan degil yaranizda olan, yaraniza gelen insanlardir gerçek dostunuz. Bu yüzden siz de insanlara güven verin.”
“Askin Gözyaslari ile yakaladigim basari Allah’in bir lütfu”
Askin Gözyaslari isimli kitaplarinin, okuyuculari sayesinde son yillarin en çok okunan kitaplari arasina girdigini dile getiren Sinan Yagmur, “Allah’in muradini hesaba katarak çalismamiz ve gayret göstermemiz gerekiyor. Allah’tan gönülden istemeyi ve halktan beslenmeyi iyi bilin. Halk sizin için iyi bir aynadir.” dedi.
Askin Gözyaslari serisinin yazim ve basim asamasi hakkinda ögrencilere bilgi veren Sinan Yagmur, yasadigi zorluklara ragmen kitaplari ile bu basariyi yakalamis olmasinin Allah’in bir lütfu oldugunu söyleyerek, “Yazdigim her karakteri anlamak, onu yasamak, hissetmek için o karakterlerin yasadiklari yerlere gittim. Çünkü masa basinda yazarlik yapilmayacagina inaniyorum.” seklinde konustu.
21 yil ögretmenlik yaptigini belirten Sinan Yagmur, ögretmenlikten ayrilip ayrilmamayi çok düsündügünü ve sonunda bir karar verdigini fakat tekrar ögretmenlik meslegine geri dönecegini söyleyerek ögrencilerin yasantisina dair merak ettikleri sorulari yanitladi.
Yazar Sinan Yagmur’un okuyucularinin kitaplarini imzalamasinin ardindan etkinlik sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284