Ünver: Biz Kadinlar Hayatin Her Yerindeyiz

Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Baskan adayi Merih Ünver, 8 Mart Dünya Kadinlar Günü nedeniyle yayinladigi mesajinda, “ Mart Dünya`da kadinlarin esitlik, kalkinma ve daha huzurlu bir yasam özlemlerini dile getirdikleri gündür” dedi.

Ünver: Biz Kadinlar Hayatin Her Yerindeyiz

Ünver, “Dogumdan ölüme kadar, her alanda hayatin bir parçasi olan bizi biz yapan kadinlarimiz töre ve namus cinayetlerine kurban edilmedigi, egitim almalari gereken yaslarda gelin edilip tasiyamayacaklari sorumluluklar altinda hayatlarinin cehenneme çevrilmedigi, açlik ve yoksullukla mücadele etmek zorunda birakilmadiklari, çocuklarimiz için gelecek kaygisi duymadan savassiz ve sömürüsüz bir Türkiye için bütün kadinlarimizin daha huzurlu ve mutlu yasayacaklari bir Dünya özlemiyle 8 Mart Dünya Emekçi Kadinlar Günümüzü en içten duygularimla kutluyorum” dedi.
CHP Il Baskani Ahmet Ertugrul’da “8 Mart Insan haklari temelinde kadinlarin siyasi ve sosyal bilincinin gelistirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal basarilarinin kutlanmasina ayrilmaktadir. 26 - 27 Agustos 1910 tarihinde Danimarka'nin Kopenhag kentinde Uluslararasi Sosyalist Kadinlar Konferansinda Almanya Sosyal Demokrat Partisi önderlerinden Clara Zetkin, 8 Mart 1857 tarihindeki tekstil fabrikasi yangininda ölen kadin isçiler anisina 8 Mart'in Dünya Kadinlar Günü olarak anilmasi önerisini getirdi ve öneri oybirligiyle kabul edildi. Türkiye'de 8 Mart Dünya Kadinlar Günü ilk kez 1921 yilinda "Emekçi Kadinlar Günü" olarak kutlanmaya baslandi. Dün ülkenin bagimsizligi ve Ulusal Kurtulus Savasi'nda zafer için mücadele eden, omzunda top mermisi tasiyan kadinlarimiz, bugün de fedakarliga ve çok çalismaya, böylece, Ortaçag'in karanligina gömülmek istenen ülkeye ve çocuklarin gelecegine sahip çikacaktir. 1934 yilinda Cumhuriyet Halk Partisi kadinlarimiza seçme ve seçilme hakkini vererek Dünya’da bir ilki gerçeklestirmis kadinlarimizin ülkemizde söz hakki oldugunu ortaya koymustur, son yapilan tüzük degisikligimiz ile yüzde 33 cinsiyet kotasi uygulamamiz kadinlarimizin siyasette, yönetimlerde daha fazla yer bulmalari için önemli bir adim olmustur. Ne yazik ki günümüzde kadinlar, ilgi, destek ve katkidan yoksundur. Binbir güçlükle is sahibi olan kadinlarimizin çogu taseron firmalarin insafina terk edilmistir. Hakkini arayan isçilerimiz, atama bekleyen ögretmenlerimiz, karin tokluguna tarlalarda, seralarda çalisan tarim isçilerimiz, güvencesiz olarak ev islerine giden ve ayrica en agir islerden biri olan ev kadinligi da yapan analarimiz, bacilarimiz, eslerimiz sizlere sesleniyoruz: Sorunlariniz bizim de sorunlarimizdir. Sizin sorunlariniz gibi, emekli maaslariyla issiz çocuklarina ve torunlarina bakmak zorunda kalan yaslilarimizin, siddet gören, öldürülen, okulda olmasi gerekirken çocuk yasta anne olmaya zorlanan kizlarimizin sorunlari da bizim sorunlarimizdir. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarinda da hem ülkemizi çagdas uluslar içinde hak ettigi yere getirecek, hem de kadinlarimizi özgürlügüne ve sosyal güvenceye kavusturarak insanca yasamalarini saglayacagiz. Örgütlerimize, kadinlarimiza, gençlerimize ve halkimiza güvenerek baslattigimiz iktidar yürüyüsü, sizin çok çalismanizla, katki, destek ve fedakarliklarinizla basariya ulasacaktir. Kadinlarimiz anadir, bacidir, yardir, yoldastir, sefkat dolu yüregine kocaman Dünya’yi sigdirandir. Bütün kadinlarimizin 8 Mart Dünya Emekçi Kadinlar günü kutlu olsun” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284