Ünver, Karaman’daki Kadın Doğum Uzmanı Sorununu Meclise Taşıdı

İlimiz Devlet Hastanesinde görev yapan 3 Kadın Doğum Uzmanından ikisinin çalışma şartlarının kötülüğü nedeniyle istifa etmiş, diğeri ise tayin istemişti. Ağustos ayı itibariyle hastanede bu branşta doktorun kalmayacağını göz önünde bulunduran CHP Milletvekili İsmail Atakan Ünver, Meclisteki konuşmasında Karaman Devlet Hastanesinde yaşanan yatak ve doktor sıkıntısını gündeme getirdi.

Ünver, Karaman’daki Kadın Doğum Uzmanı Sorununu Meclise Taşıdı

Önceki gün, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin oturumunda söz alan Milletvekili Ünver, hükümet yetkililerine seslenerek, “2014 yılında yeni hastanenin inşasıyla kamu hastaneleri birleştirilmiş ve bu birleşmede toplam yatak kapasitesi artmak yerine azalmıştır. Karaman Devlet Hastanesi'nde kadın hastalıkları ve doğum uzmanı 3 hekim bulunmaktadır; bu hekimlerden 2'si çalışma şartlarının kötülüğü sebebiyle istifa etmişler, 1'isi de tayin olmuştur. Ağustos ayında Karaman Devlet Hastanesi'nde kadın doğum uzmanı kalmayacaktır” diyerek ilimizde yaşanan ve yaşanması muhtemel sıkıntıları dile getirdi.

Kadın doğum polikliniğinde Ağustos ayında hekim kalmayacağını aktaran Milletvekili Ünver sözlerini şu şekilde sonlandırdı: “Zaten uygunsuz koşullarda ve yetersiz sayıyla hizmet veren, randevu almanın bile büyük şans olduğu kadın doğum polikliniğinde ağustosta hekim kalmayacak olması, tüm Karaman halkını tedirgin etmektedir. Karamanlı, henüz hekim yokluğundan anne ve çocuk ölümü gerçekleşmeden, tüm bölgeye hizmet veren Karaman Devlet Hastanesi'nin kadın doğum uzmanı probleminin çözülmesini beklemektedir. Bu düzenleme bu sorunu çözecek midir?”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284