Utrecht’te Karamanli Girisimciler Bulustu

Hollanda’daki en fazla hemseri nüfus potansiyeline sahip (yaklasik 50 bin Karaman ilinden) sivil toplum örgütü Hollanda Karamanlilar Federasyonu (HOKAF), Hollanda’daki Karaman kökenli girisimcilerle bulusma toplantilarina devam ediyor.

Utrecht’te Karamanli Girisimciler Bulustu

Geçtigimiz aylarda Baskent Amsterdam bölgesindeki Karaman kökenli isadamlari Meram Restoran’da biraraya gelerek fikir teatisinde bulunmuslardi. Bu kez de Utrecht bölgesinde ticaret yapan Karaman kökenli girisimciler Adnes sirketinde bir araya geldiler.
HOKAF Utrecht Bölge Temsilci Adem Günes öncülügünde gerçeklesen toplantiya Hollanda Karamanlilar Federasyonu (HOKAF) adina Baskan Mustafa Duyar, Isadamlari Komisyonu Baskani Nebi Sancar, Teskilatlanma Baskani Ilhami Gülmüs, Medya/Tanitim Temsilcisi Mehmet Ali Topcu, Amsterdam Bölge Temsilcisi Ahmet Can ile Muhasip Muzaffer Çetin katildi.
Utrecht ve bölgesinde halen aktif ticaret yapan Karaman kökenli girisimcilerin hazir bulundugu toplantida, Hollanda ve Türkiye’de yatirim olanaklari kisa olarak ele alindi.
Isadamlari Komisyonu Baskani Nebi Sancar ve Amsterdam Bölge Temsilcisi Ahmet Can tarafindan slayt esliginde HOKAF hakkinda bilgiler verdildi.
HOKAF Baskani Mustafa Duyar, “Hollanda’nin birçok bölgesinde girisimci hemserilerimiz var. Bu hemseri girisimcilerimize ulasmak için bölgesel toplantilar yapiyoruz. Geçtigimiz aylarda Amsterdam’daki hemseri girisimcilerimizle bir araya gelmistik. Bugün ise Utrecht ve bölgesinden siz degerli is adamlarimizla bir araya gelerek, sizlerin görüs ve düsüncelerinizi almak için toplandik. HOKAF olarak sizlerin yaninda yer almak istiyoruz. Bunun için de sizlerin destegine ihtiyacimiz var. Maksadimiz sizleri dinlemek ve sizleri tanimaktir. Hollanda’da farkli sektörlerde, köklü sirket sahibi hemserilerimizin oldugunu duyuyoruz. Bu hemseri girisimcilerize ulasip, HOKAF’a kazandirmak, üye yapmak istiyoruz. Önümüzdeki aylarda baska kentlerde bulusma toplantilarina devam edecegiz” seklinde konustu.
HOKAF Isadamlari Komisyonu Baskani Nebi Sancar, “Amacimiz, “Karamanli is adamlarimizi hemserilerimize tanitmak, is dünyasindaki bilgi ve tecrübelerimizi paylasmak. Ayni zamanda yurt içi ve yurt disinda is baglantilari alaninda hizmetler sunmanin yaninda buradaki is verenlerimizin sorunlarini çözme konusunda çalismalar yapmak hedeflerimizin arasindadir. HOKAF’in güçlü olmasi için her türlü destegi sizlerden bekliyoruz ve yanimizda olmanizi istiyoruz. ” dedi.
Adnes sirketinin sahibi Adem Günes ise böylesi anlamli ve verimli bir toplantiya ev sahipligi yapmaktan büyük onur ve mutluluk duydugunu belirtti.
Toplanti sonunda Karaman Yollarbasi’na has ‘Sebit Ekmek Üzeri Bulgur Pilavi ve Kavurma’ ikram edildi.
Girisimciler, toplantiya ev sahipligi yapan Adnes sirketi yetkililerine tesekkür ettiler.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284