Uyuşturucuyla Etkin Mücadele Sürdürülecek

Toplumumuzun en önemli sorunlarından birisi olan uyuşturucu ve uyuşturucu madde bağımlılığı ile etkin mücadele edilmesi konusunda yürütülecek çalışmaların ele alındığı Uyuşturucu ile Mücadele Kurulu Vali Fahri Meral başkanlığında toplandı.

Uyuşturucuyla Etkin Mücadele Sürdürülecek

İl Sağlık Müdürlüğü Toplantı Salonunda yapılan toplantıya; Vali Fahri Meral, İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, İl Jandarma Komutanı İlhan Şen ve ilgili kurum müdürleriyle koordinasyonun diğer üyeleri katıldı.

Vali Fahri Meral, çevresel faktörler maddeye ulaşılabilirlik, aile yapısı, toplumsal çevre gibi özelliklerin kişinin madde kullanmaya başlaması ve bağımlı olmasında en önemli etken olduğu, kişi kullanmaya başladıktan sonra bırakamadığını bu sebeple koruyucu çalışmaların, arzı önleyici çalışmalar kadar gerekli olduğunu söyleyerek, konunun toplumsal ehemmiyetini vurguladığı açılış konuşması ile kurul toplantısı başladı.

Toplantıya; Karaman İl Sağlık Müdürlüğünde görevli Dr. Musa Şahin’in 2017 yılı içerisinde bağımlılık yapıcı maddelerle mücadele konusunda kurumların faaliyetlerini sunmasının ardından İl Jandarma Komutanlığı’nın ve İl Emniyet Müdürlüğü’nün 2017 yılı faaliyetleri sunumu ile devam edildi.

Vali Meral, “Tütün ve Tütün Mamulleri İle Mücadele” konusunda dumansız hava sahası uygulamasının halk sağlığı açısından önemine vurgu yapmıştır. Bunun sağlanmasında öncelikle esnaf ve vatandaşın duyarlı davranması, özellikle kış aylarında sigara ve nargile gibi tütün mamullerinin kapalı alanda kullanılmaması, kanun uygulamalarına riayet edilmesi zorunluluğunu ifade ettiği konuşmasında vatandaşlarımızın kapalı alanlarda temiz hava soluması için tütün denetim mekanizmasının etkin şekilde kullanılacağını, denetimlerde esnafımızın cezai yaptırımlara uğramaması için de duyarlılık sergilemesini istedi.

Ülkemizde ve ilimizde uyuşturucu kullanımı her geçen gün artıyor diyen Vali Meral, “Uyuşturucu maddelerin kullanımı ve satışı ile daha etkin mücadele etmek amacıyla vatandaşlarımızın polis ve jandarmamıza yardımcı olması hayati önem taşıyor. Vatandaş ve kolluk güçlerinin el ele vererek ilimizde uyuşturucu ile ilgili etkin bir mücadele göstereceğine olan inancımız tamdır. Vatandaşlarımızdan İl Emniyet Müdürlüğümüzce uyuşturucu konularının ihbarı ile ilgili uygulamaya sokulan “0552 155 70 70”Alo Whatsapp hattına karşılaştıkları uyuşturucu konularını bildirmeleri yönünde duyarlılık göstermelerini bekliyoruz” dedi.

Toplantı sonunda Vali Meral, toplumumuzu ve özellikle gençlerimizi derinden etkileyen uyuşturucu ve uyuşturucu madde bağımlılığı konusunda güvenlik birimleri tarafından sürdürülen mücadelenin etkin bir şekilde devam ettiğini belirterek, toplum sağlığının korunmasına yönelik olarak gençliğimizi ve toplumuzu tehdit eden bu sorunun çözülmesi noktasında tüm kurumların koordineli bir şekilde çalışması gerektiğini söyledi.

Uyuşturucu ile mücadelede emniyet ve jandarma birimlileri tarafından etkin bir mücadele yürütüldüğünü söyleyen Vali Meral, sürdürülen operasyon ve çalışmaların yine aynı azim ve kararlılık içerisinde devam etmesini isterken, özellikle ülkemizin geleceği olan gençleri ve gençliğimizi olumsuz yönde etkileyen bu sorunun çözümü için topyekûn seferberlik içerisinde hareket edilmesi gerektiğini ifade etti.

Konunun vahameti açısından vatandaş ve sivil toplum kuruluşları bağımlılıkla mücadele noktasında tüm resmi kurumlarla iş birliği içerisinde olmaları gerekmektedir. Ayrıca geleceğimizi kuracak olan gençlerin uyuşturucudan uzak tutulması için okul çevresi güvenliğinin sağlanmasında velilerimize, okul aile birliklerine ve okul idarecilerine büyük sorumluluklar düşmektedir. Okul çevresindeki yaşanılması muhtemel şüpheli durumlarda vatandaşlarımızın sorumluluk almaktan kaçmayıp konu ile ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliğine gidilmesi vicdani bir gerekliliktir.

Uyuşturucu ile mücadelede Karaman'ın mevcut durumu, tespit edilen yeni sorunlar ve bunlara yönelik çözüm önerilerinin konuşulduğu toplantıda, sosyal projeler, üye kurumlar tarafından yürütülen ve yürütülmesi planlanan faaliyetler hakkında kapsamlı değerlendirmeler yapılarak; suç ortamı olma riski taşıyan metruk binaların yıkımına hız verilmesi, aydınlatma problemi olan okullarda ve parklarda bu sorunun tamamen çözülmesi, bağımlılık yapıcı madde denetimlerine hız kesmeden devam edilmesi yönünde kararlar alındı.

Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2017, 12:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284