Uzman Erbaslara Memurluk Müjdesi

Genelkurmay Baskanligi, internet sitesinden uzman erbaslar ile ilgili bir açiklama yayinladi.

Uzman Erbaslara Memurluk Müjdesi

Genelkurmay Baskanligi, uzman erbaslarin sözlesmelerini 45 yasina girdikleri yila kadar uzatabildigini bildirirken, 45 yasindan sonra ise isteklerine bagli olarak memuriyete geçebildigi ve emekliliklerini hak edinceye kadar memur olarak çalisabileceklerini açikladi.
MEMUR OLARAK EMEKLI OLABILECEKLER
Uzman erbaslarin istihdamina iliskin Genelkurmay Baskanligi internet sitesinde yer alan açiklamada, uzman erbaslar, sözlesmelerini bir yildan az, bes yildan fazla olmamak üzere azami 45 yasina girdikleri yila kadar uzatabildigi belirtildi. Açiklamada, uzman erbaslarin 45 yasindan sonra, isteklerine bagli olarak, Milli Savunma Bakanligi, MSB Akaryakit Ikmal ve NATO POL Tesisleri Isletme Baskanligi ve Türk Silahli Kuvvetleri (Jandarma Genel Komutanligi ve Sahil Güvenlik Komutanligi dahil) kadrolarinda memuriyete geçirilebildigi, emekliliklerini hak edinceye kadar devlet memuru olarak çalisabildigi ve memur olarak emekli olabildigi kaydedildi.
TEPKILERINI DILE GETIRIYORLAR
TSK içerisinde görev yapan astsubay, uzman çavuslarin ardindan uzman erbaslar da görev sartlarinin iyilestirilmesi ve verilmedigini iddia ettikleri sosyal haklari için zaman zaman farkli alanlarda tepkilerini gösteriyor.
40 BIN UZMAN ERBAS VAR
Genelkurmay Baskanligi, bir ilke imza atarak Türk Silahli Kuvvetleri (TSK) bünyesinde görev yapan personel sayisini açikladi. Açiklamaya göre, 365'i general ve amiral olmak üzere TSK'da toplam 720 bin personel görev yapiyor. 39 bin 975 subayin bulundugu TSK'da, astsubay sayisi 95 bin 824 olarak duyuruldu. Silahli Kuvvetler bünyesinde 24 bin 700 uzman jandarma, 40 bin 515 de uzman erbas statüsünde görevli istihdam ediliyor.
Iste TSK tarafindan yapilan o açiklama;
Uzman erbaslar, sözlesmelerini bir yildan az, bes yildan fazla olmamak üzere azami 45 yasina girdikleri yila kadar uzatabilmekte, 45 yasindan sonra, isteklerine bagli olarak, Milli Savunma Bakanligi, MSB Akaryakit Ikmal ve NATO POL Tesisleri Isletme Baskanligi ve Türk Silahli Kuvvetleri (Jandarma Genel Komutanligi ve Sahil Güvenlik Komutanligi dahil) kadrolarinda memuriyete geçirilebilmekte, emekliliklerini hak edinceye kadar Devlet Memuru olarak çalisabilmekte ve nihayetinde memur olarak emekli olabilmektedirler.
Ensonhaber
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284