Vahe’nin Sofrasi’nda Yunus Emre ve Karaman

Eski cansiz manken Vahe Kiliçarslan’in SHOW TV ekranlarinda hazirlayip sundugu Vahe’nin Sofrasi isimli programin bu haftaki konuk illerinden birisi de ilimiz oldu.

Vahe’nin Sofrasi’nda Yunus Emre ve Karaman
Ülkemizin bütün illerini dolasarak bölgenin farkli yemekleri ve kültürlerini ekranlara tasiyan Vahe Kiliçarslan’in ilimizdeki lezzet duraklari Mersin Tantuni, Eredem Park ve Elbeyk oldu. Tantuni, et sote ve soslu balik yemeginin yapimindaki püf noktalarinin anlatildigi program sonunda dünya kültür ve medeniyet tarihinde bir merhale olan ve sadece yasadigi devrin degil, çagimiz ve gelecek yüzyillarin da isik kaynagi olan Yunus Emre’nin kabri ekranlara geldi.
Vahe Kiliçarslan’in hazirlayip sundugu Vahe’nin Sofrasi ‘nda sik sik “Dünya TV’lerinde Ilk Kez Yunus Emre’nin Sandukasiz Görüntüleri” alt yazisi ile duyurulan Yunus Emre’nin kabir görüntülerinin yer almasi izleyicileri ekranlara kilitledi. “Programda Karaman var, programda Yunus Emre var” denilerek telefon yagmuruna tutuldugumuz programda ilimizin önemli degerlerinden biri olan Yunus Emre’nin Karamanli oldugu vurgusunun program sunucusu Kiliçarslan tarafindan yapilmasi memnuniyet yaratti. 
“Türk Dili’nin Baskenti, Yunus Emre’nin Diyari” diyerek konusmasina baslayan program sunucusu Vahe Kiliçarslan’a bilgileri Yunus Emre Türbe sorumlusu Mustafa Bey verdi. Türbe sorumlusu “Yunus Emre’nin de kabrinin içerisinde bulundugu Yunus Emre Camii Karamanogullari dönemine ait bir camiidir. Yunus Emre’nin yani sira hocasi Tapduk Emre, oglu Ismail ve kizinin kabirlerinin yer aldigi Yunus Emre Türbesi’nde gerçeklestirilen tadilat nedeniyle suanda ilk kez sizler Türbeyi dogal, sandukasiz olarak görüntülüyor ve ekranlardaki izleyenlerle paylasiyorsunuz. Yunus Emre’nin kabir tasi hocasi Tapduk Emre’nin kabir tasindan daha kisa olmasinin nedeni Yunus Emre’nin hocasina olan saygi ve hürmetinin bir göstergesidir. Bu Yunus Emre’nin istegidir” dedi.
Ilimizin simgesi önemli sahsiyetlerin kenara birakildigi ve Yunus Emre’yi sahiplenmeyi baska illere biraktigimiz bu günlerde Vahe’nin programi ilimiz ile Yunus Emre arasindaki bagi tüm dünyaya ilan etmis oldu. Kendisine tesekkür ediyor ve programinda basarilar diliyoruz.
 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284