Vali Akkoyun: “Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde Yaralar Sarılıyor”

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen, Akdeniz, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinde meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremlerden etkilenen Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde yaralar sarılıyor.

Vali Akkoyun: “Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde Yaralar Sarılıyor”

Türkoğlu ilçesine koordinatör vali olarak görevlendirilen Karaman Valisi Tuncay Akkoyun, ilçe genelinde 730 enkaza 1300 personelle müdahale edildiğini ifade ederek ilçede arama-kurtarma faaliyetlerinin tamamlandığını belirtti.

Depremin ilk anından itibaren başlatılan çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini ifade eden Vali Akkoyun, şöyle konuştu: "İlçemizde vatandaşlarımızın depremin ardından meydana gelen olumsuzluklardan etkilenmemesi için 1300 personelimiz hızlı bir şekilde çalışmalara başladı. İlçe merkezinde 54 olmak üzere toplamda yıkılan 730 binada arama kurtarma ekiplerimiz enkaz altında kalan vatandaşlarımızın kurtarılması için gayretle çalışma başlattı. Şu ana kadar 113 vatandaşımızı enkaz altından sağ olarak kurtardık.”

Ekiplerin bir taraftan arama kurtarma faaliyetlerini yürütürken diğer yandan da depremden etkilenen vatandaşlarımızın yaralarını sarmak adına ilçe merkezinde 4 toplamda ise 7 bölgede 5 bin çadır kurulumu gerçekleştirildiğini aktaran Akkoyun, "Fırınların büyük ölçüde hasar aldığı ve kullanılamaz hale geldiği Türkoğlu ilçesinde ivedilikle harekete geçerek 5 fırın kurulumu gerçekleştirildi ve buradan günlük 30 bin ekmek üretiliyor. Un ve odun ihtiyaçları tamamen devletimiz tarafından karşılanıyor. Tüm bunların yanında oluşturduğumuz 25 aşevinden günlük 50 bin kişiye sıcak yemek dağıtımı gerçekleştiriliyor." diye konuştu.

Helikopterlerle Türkoğlu ilçesine yardımların gelmeye devam ettiğini belirten Vali Akkoyun, ekiplerimiz tarafından bu yardımlar ihtiyaç sahiplerine bizzat ulaştırılmakta, araçlarımız 24 saat Türkoğlu İlçesinin en uç bölgelerine kadar bu yardımları iletmektedir.

Türkoğlu Devlet Hastanesinin ağır hasarlı olduğundan kullanılamadığını kaydeden Vali Akkoyun vakit kaybetmeksizin depremin ilk saatlerinden itibaren hemen bir sahra hastanesinin kurulduğunu ayrıca ilçe merkezi, Beyoğlu ve Kılılı mahallelerinde de konteyner sağlık merkezi tesis edildiğini aynı şekilde ilçe meydanına da 1 adet konteyner eczane kurulduğuna kaydetti.

Özel sağlık problemleri olan vatandaşlarımızla birebir ilgilendiğini vurgulayan Vali Akkoyun glütensiz beslenme gibi özel gereksinime sahip vatandaşlarla birebir ilgilenildiğini, gıda ve diğer malzemeler tedarik edildiğini ve ihtiyaçlarının karşılandığını da sözlerine ekledi.

Vali Akkoyun, devletimiz her türlü şartlarda da milletinin yanında olduğunu belirterek, bu zor günde desteğini esirgemeyen tüm vatandaşlarımıza ve arama-kurtarma ve yardım faaliyetlerinde bulunan kamu kurum ve kuruluşlarına, STK'lara ve vatandaşlarımıza teşekkür etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284