Vali Akkoyun Yöresel Lezzetlerimizden İlk Batırığı Tattı

Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Karaman İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından Türk Mutfağı kapsamında “Karaman’ın Yöresel Lezzetleri” tanıtıldı.

Vali Akkoyun Yöresel Lezzetlerimizden İlk Batırığı Tattı

27 Mayıs Cuma günü Karaman il Halk Kütüphanesinde düzenlenen “Karaman’ın Yöresel Lezzetleri” tanıtım programına Karaman Valisi Tuncay Akkoyun, İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Yemiş, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, Halk Kütüphanesi Müdürü Adile Uyar ve basın mensupları katıldı.

Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Karaman İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen yöresel lezzetlerin tanıtımını Abdurrahim Karakoç İlkokulu 2’inci sınıf öğrencileri ve anneleri tarafından yapıldı. 12 Mayıs 2022 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Karaman Valiliği görevine atanan Vali Tuncay Akkoyun İlimize ait yöresel lezzetleri bu program ile tatma fırsatını yakaladı. Yöresel lezzetlerimize ait batırık, ıspanaklı içliköfte, su böreği ve sarma’nın yer aldığı yemekleri değerlendiren Vali Akkoyun: “Bu programda Karaman’a ait bir birinden farklı yöresel lezzetleri tatma fırsatı buldum. Yörenize ait ve ilk defa yediğim batırığı çok beğendiğimi de söylemeden geçemeyeceğim. Yemek işi estetik bir dokunuş ister. Görüyorum ki siz değerli velilerimiz hiçbir estetikten kaçmamış. Ve lezzetli bir dokunuşa imza atmışlar. Hepinizin emeğine sağlık, böylesine güzel lezzetleri tanıttığınız için teşekkür ediyorum” dedi.  

Vali Akkoyun, bir süre sohbet ederek okul hayatlarında ve derslerinde başarılar dilediği minik öğrencilere daha çok kitap okumalarını ve zamanlarının belli bir kısmını kitap okumaya ayırmaları konusunda tavsiyelerde bulundu. Tanıtım programı günün anısına toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi. Haber: Sezer ARPINAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284