Vali Fahri Meral Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Vali Fahri Meral, ilimiz merkeze bağlı 15 köy muhtarı ile bir araya geldi.

Vali Fahri Meral Muhtarlarla Bir Araya Geldi

15 Mart 2018 Perşembe günü saat 10.00’da Valilik Toplantı Salonunda Vali Meral’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; İlimiz merkeze bağlı Başkışla, Bozkandak, Burhan, Çakırbağ, Çavuşpınarı, Damlapınar, Göcer, Kızılyaka, Kurtderesi, Morcalı, Muratdede, Pınarbaşı, Şeyhler, Yazılı ve Yılangömü köyleri muhtarlarıyla daire müdürleri katıldı.

Toplantının hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak konuşmasına başlayan Vali Meral, çevreyle ilgili olarak toplumun tüm kesimlerinin hassasiyet göstermesi gerektiğini belirterek, muhtarlardan yaşadıkları köy ve mahallelerde çevrenin temizliğinin yanı sıra mesire alanları gibi halka açık olan alanlarda atıkların konteynırlara atılması konusunda duyarlılık ve titizlik göstermelerini istedi.

Okuma yazma seferberliği ile ilgili olarak ilimizde yürütülen çalışmaların oldukça iyi seviyede olduğunu dile getiren Vali Meral, bu seferberlik kapsamında 690 vatandaşımızın açılan kurslara devam ettiğini söyledi.

Muhtarların sıra ile söz alarak köylerindeki alt yapı, yol, su elektrik, eğitim ve yatırımlar ile ilgili taleplerinin yanı sıra yaşadıkları sorunları ilettiği toplantıda ayrıca, içme suyu konusunda yaşanan sıkıntıların giderilmesi, köy yollarının bakımı, ormanların korunması ve ağaçlandırılması gibi sorunlar ve çözüm yolları görüşüldü.

Toplantıda muhtarların sorunlarını ve taleplerini dinleyen Vali Meral, ilgili kurum müdürlerine talimat vererek muhtarların taleplerini değerlendirilmesini ve sorunların çözümü noktasında gereken çalışmaların yapılmasını istedi.

Toplantının ardından Vali Fahri Meral, İl Jandarma Komutanı İlhan Şen ve toplantıya katılan daire müdürlerince, İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan tek tip muhtar kimlik kartları sahiplerine teslim edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284