Vali Fahri Meral’in 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Vali Fahri Meral, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Vali Fahri Meral’in 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Vali Meral yayınladığı kutlama mesajında; “Aileden başlayarak hayatımızın her yerinde ve anında; sevgileri, emekleri, fedakârlıkları ve mücadeleleri ile insanlığa umut veren sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir toplumun temelini oluşturan kadınlarımızın “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” nü tebrik ediyorum.

Milli ve manevi değerlerine bağlı milletimiz; hayatımızın her anında varlıklarıyla onurlandığımız, bizi eğiten, yetiştiren, sevgi ve şefkati karşılıksız veren, annelik rolüyle yeni nesillere şekil veren fedakâr kadınlarımızı her daim baş tacı etmiştir.
Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğindeki Kurtuluş Savaşı’nın görünmez kahramanları olan, Cumhuriyet döneminde ülkemizin kat ettiği mesafede çok önemli katkıları bulunan, istiklâlimize ve istikbalimize yönelik tehditlere karşı en ön saflarda mücadele eden kadınlarımız; Cumhuriyet ile birlikte toplumsal yaşamdaki yerini güçlendirmiştir.
Gelinen aşamada ülkemizde özgüvenleri yüksek, müteşebbis, eğitimli kadınlarımızın her alanda varlıkları her geçen gün artmakta, ülkemizin daha ileri ve gelişmiş seviyelere ulaşmasına katkı sağlamaktadırlar.
Kadına saygı, değerlerimizin, gelenek ve göreneklerimizin, tarihimizin, sosyal hayatımızın temel dinamiğidir. Toplum hayatında kadını dışlayan bir anlayış benimsenmesi, kuşkusuz sadece kadınlar için değil bütün toplum için büyük eksikliktir.
Uğradıkları haksızlıklar, adaletsizlikler, ayrımcılıklar karşısında kadınların yanında yer almak hepimiz için öncelikle insani bir görevdir. Sorunların hak ve adalet temelli bir anlayışla çözüme kavuşturulması için toplum olarak hep birlikte gayret göstermemiz gerektiğine inanıyorum. 
Bu duygularla tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, sağlık ve mutluluklar diliyorum” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284