Vali Işık Çoğlu Köyünü Ziyaret Etti

Vali Mehmet Alpaslan Işık, ilimiz merkeze bağlı Çoğlu köyünü ziyaret etti.

Vali Işık Çoğlu Köyünü Ziyaret Etti

Çoğlu köyü muhtarı Selvet Sağlamoğlu ve vatandaşlar tarafından kooperatif binası önünde karşılanan Vali Işık, daha önceki yıllarda proje kapsamına alınan ve aynı bina içerisinde yer alan süt dolum ve soğutma tankının bulunduğu kısımda incelemelerde bulundu.

Hayvancılığın bölgede gelişmesini amaçlayan projeyle ilgili olarak Tarım ve Orman İl Müdürü Yusuf Şahinbaş ve köy muhtarından bilgiler alan Vali Mehmet Alpaslan Işık, bölge halkının hayvancılık konusunda yaşadığı sorunları yerinde görmek, bununla birlikte halkın en önemli geçim kaynağı olan hayvancılığın büyümesi ve gelişmesi adına vatandaşların sorun ve taleplerini dinlemek için bölgede incelemede bulunduklarını söyledi.

Proje kapsamında yapımı tamamlanan ancak şu an hizmet vermeyen ahırlarda incelemelerde bulunarak ilgililerden konuyla ilgili bilgiler alan Vali Işık, daha önce başlatılan ancak farklı nedenlerden dolayı yarım kalan süt hayvancılığının gelişmesine yönelik hazırlanan projenin yeniden canlandırılması amacıyla yaşanan sorunun çözümü noktasında ilgili kurumlarla gereken çalışmaların yapılacağını ifade etti.

Vali Mehmet Alpaslan Işık’ın 05 Mayıs 2021 Çarşamba günü Çoğlu köyünde gerçekleştirdiği inceleme ve ziyaretlerine; İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Evren Çakır, İl Jandarma Komutanı İsmail Şahin, Tarım ve Orman İl Müdürü Yusuf Şahinbaş, İl Sağlık Müdürü Dr. Adnan Kurşun eşlik etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284