Vali Işık “Demokrasimizin İlk Halkası Muhtarlarımızın Günü Kutlu Olsun”

2015 yılından beri her yıl Ekim ayının 19’unda kutlanan “Muhtarlar Günü” nedeniyle bir program düzenlenecek.

Vali Işık “Demokrasimizin İlk Halkası Muhtarlarımızın Günü Kutlu Olsun”

Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık 19 Ekim 2020 Pazartesi günü saat 10’da Atatürk anıtında yapılacak olan “Muhtarlar Günü” kutlama programı öncesi bir kutlama mesajı yayınladı. 
Vali Işık kutlama mesajında; “Demokrasimizin ilk halkasını oluşturan muhtarlarımız, seçilmiş oldukları köy ve mahallelerindeki ihtiyaç ve talepleri tespit ederek yapılacak olan kamu hizmetlerinin daha verimli bir şekilde yerine getirilmesi noktasında önemli bir görevi üstlenmektedirler. 
Muhtarlarımız, bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel ihtiyaçlarından biri olan katılımcılığın sağlanmasında, önemli bir görevi yerine getirmektedirler. İlimiz ve ilçelerinde görev yapan tüm köy ve mahalle muhtarlarımız geçmişte olduğu gibi günümüzde de önemli görevleri başarı ile yürütmeye devam etmektedirler.
 Bu vesileyle tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor, sağlık, mutluluk ve görevlerinde başarılar diliyorum” ifadelerine yer verdi. 
“Muhtarlar Günü” nedeniyle yapılacak olan program hakkında Karaman Valiliği Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada program bilgileri paylaşıldı. Buna göre ilk olarak 19 Ekim 2020 Pazartesi günü saat 10.00'da Atatürk Anıtı'na Karaman Muhtarlar Derneği Şube Başkanı Ali Öngay tarafından çelenk konulacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrasında Karaman Muhtarlar Derneği adına Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Öngay tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapılacak. Haber: Emel YAVUZASLAN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284