Vali Işık Mevsimlik Tarım İşçilerini Ziyaret Etti

Vali Mehmet Alpaslan Işık, ilimize bağlı Kılbasan köyünde bulunan mevsimlik tarım işçilerini ziyaret ederek bölgede incelemelerde bulundu.

Vali Işık Mevsimlik Tarım İşçilerini Ziyaret Etti

Kılbasan köyündeki mevsimlik tarım işçilerinin yaşadığı çadır kente gerçekleştirdiği ziyareti öncesinde köy muhtarlığını ziyaret eden Vali Mehmet Alpaslan Işık, bir süre sohbet ettiği köy muhtarı Adalet Orhan’dan köyün genel durumu ve sorunları hakkında bilgiler aldı.

Muhtarlık ziyaretinin ardından Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden çalışmak ve geçimlerini kazanmak üzere ilimize gelerek Kılbasan köyüne yerleşen mevsimlik tarım işçilerinin yaşadığı bölgeyi ziyaret eden Vali Mehmet Alpaslan Işık, tarım işçilerine tahsis edilen çadır kentte incelemelerde bulunarak işçilerin ve ailelerinin mevcut durumu ve yaşam koşulları hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Ziyareti sırasında bir süre sohbet ettiği tarım işçilerinin sorun ve taleplerini dinleyen Vali Işık, mevsimlik tarım işçilerinin ilimizdeki tarımsal faaliyetlerin yürütülmesinde ve devamında iş gücü anlamında ilimiz açısından can simidi görevi gördüğünü belirterek gerçekleştirdikleri bu ziyaret ile birlikte tarlalarda çalışmak suretiyle geçimlerini kazanan tarım işçilerinin yaşadıkları sorunları yerinde tespit ederek çözümü noktasında gerekli çalışmaların yapılmasını amaçladıklarını söyledi.

Bölgedeki ziyaret ve incelemeleri sırasında çadır kentte yaşayan çocukları da ihmal etmeyen Vali Işık, bir süre sohbet ettiği çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

Vali Mehmet Alpaslan Işık’ın Kılbasan köyündeki mevsimlik tarım işçilerine gerçekleştirdiği ziyarete; İl Jandarma Komutanı İsmail Şahin, İl Sağlık Müdürü Dr. Adnan Kurşun ve İl Tarım ve Orman Müdürü Yusuf Şahinbaş ile Kılbasan köyü muhtarı Adalet Orhan eşlik etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284