Vali Işık Mevsimlik Tarım İşçilerini Ziyaret Etti

Vali Mehmet Alpaslan Işık, Sudurağı Kasabasındaki mevsimlik tarım işçilerini ziyaret ederek bölgede incelemelerde bulundu.

Vali Işık Mevsimlik Tarım İşçilerini Ziyaret Etti

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden çalışmak üzere ilimize gelen mevsimlik tarım işçilerini ziyaret ederek yaşadıkları bölgede bir süre incelemelerde bulunan Vali Işık, ziyareti sırasında tarım işçileri ve aileleriyle bir süre sohbet ederek sorun ve taleplerini dinledi. 
Vali Mehmet Alpaslan Işık, mevsimlik işçilerin yaşadığı çadır kentteki incelemeleri sırasında bölgede yaşayan işçi ve ailelerinin mevcut durumu ve yaşam koşulları hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Çalışmak üzere ilimize gelen ve büyük çoğunluğunun Urfa merkezli olan yaklaşık 3 bin civarında mevsimlik tarım işçisinin bulunduğunu söyleyen Vali Işık, özellikle şeker pancarı çapası, fasulye ve elma toplama gibi işlerde çalışan mevsimlik tarım işçilerinin ilimizdeki tarımsal faaliyetlerin yürütülmesinde ve devamında iş gücü anlamında can simidi görevi gördüğünü söyledi. 
Vali Mehmet Alpaslan Işık’ın Sudurağı kasabasındaki mevsimlik tarım işçilerine gerçekleştirdiği ziyarete; İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Evren Çakır, İl Jandarma Komutanı İsmail Şahin, İl Tarım ve Orman Müdürü Yusuf Şahinbaş ile Sudurağı Belediye Başkanı Derviş Mehmet Ceyhan eşlik etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284