Vali Işık Sudurağı Kasabasında Gerçekleştirilen Buğday Hasadına Katıldı

Vali Mehmet Alpaslan Işık, İlimiz merkeze bağlı Sudurağı Kasabasında çiftçilik yapan Şakir Turan isimli çiftçinin tarlasında gerçekleştirilen buğday hasadı etkinliğine katıldı.

Vali Işık Sudurağı Kasabasında Gerçekleştirilen Buğday Hasadına Katıldı

Çiftlikte bir süre incelemelerde bulunarak işletme sahibi Turan’dan bölgede üretimi yapılan tarımsal ürünler hakkında bilgiler alan Vali Işık, daha sonra biçerdövere binerek buğday derimini bir süre yerinde takip etti.
Vali Işık, konuşmasında hububat üreticileri için bereketli bir hasat dönemi temennisinde bulunurken ilimizde bu yıl önemli oranda rekolte artışı beklenen buğday hasadının tarıma dayalı sektörde de hareketlilik yaşanacağını, bununda kent ve bölge ekonomisine olumlu katkılar sağlayacağını söyledi.
İl genelinde 2020 yılı içerisinde hububat ekimi yapılan 770 bin dekarlık alandan yaklaşık 206 bin ton ürün elde edilmesinin beklendiğini ifade eden Vali Mehmet Alpaslan Işık, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından biçerdöver kontrollerinin titizlikle yapıldığını belirterek, dane kaybının en aza indirilmesiyle Karaman ili Gayri Safi Milli Hasılasına 342 milyon Türk Lirası katkı sağlandığını söyledi. 
Konuşmasında anız yangınlarına dikkat çeken Vali Işık, hasattan sonra sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle dikkatsizlikler sebebiyle oluşabilecek muhtemel anız yangınlarına da dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. 
Vali Mehmet Alpaslan Işık, çiftçilerin bu yıl emeğinin karşılığını alacaklarına olan inancını belirterek tüm çiftçilerimize bereketli, kazançlı bir hasat diliyorum” dedi.
27 Temmuz 2020 Pazartesi günü gerçekleştirilen buğday hasadı etkinliğnde Vali Mehmet Alpaslan Işık’a Özel İdaresi Genel Sekreteri Evren Çakır,  İl Tarım ve Orman Müdürü Yusuf Şahinbaş ve İl Jandarma Komutanı İsmail Şahin eşlik etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284