Vali Işık Trafik Uygulama Noktalarında Denetlemelerde Bulundu

Vali Mehmet Alpaslan Işık, koronavirüs (Covid-19) salgını tedbirleri kapsamında Karaman- Mut, Karaman - Konya ve Karaman - Ereğli yolu üzerinde bulunan trafik uygulama kontrol noktalarını denetledi.

Vali Işık Trafik Uygulama Noktalarında Denetlemelerde Bulundu

Trafik uygulama noktasında görevli ekiplerden uygulamalar ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler alan Vali Mehmet Alpaslan Işık, vatandaşlarımızın koronavirüs tehdidi ile mücadele kapsamında zorunlu olmadıkça evden çıkmamalarının birey ve toplum sağlığımızın korunması açısından önemli olduğunu söyledi.
Yol uygulamaları sırasında seyahat eden vatandaşlarla bir süre sohbet eden Vali Mehmet Alpaslan Işık, uygulamada durdurulan vatandaşlarımıza; Karaman’da HES uygulamasının başladığını ve uygulamanın tüm kamu kurum ve kuruluşlarında zorunlu hale getirildiğini ve her alanda uygulanacağını belirterek, HES uygulamasının kullanımının önemli olduğuyla ilgili hatırlatmalarda bulundu.
Uygulama noktalarında görev yapan ekiplere de Hayat Eve Sığar  uygulamasıyla ilgili olarak ikazlarda bulunan Vali Mehmet Alpaslan Işık, yaşanan sürecin sağlıklı bir şekilde yönetilebilmesi için çalışmaların ve denetimlerin her alanda aralıksız sürdürüleceğini belirtti.
Vali Mehmet Alpaslan Işık, il giriş-çıkışlarında bulunan sabit uygulama noktalarında sorgulanan araç ve şahıs bilgilerinin tek bir veri havuzunda toplanması, yol uygulamalarının elektronik ortamda planlanması ve toplanan verilerin analiz edilebilmesi amacıyla kullanılan Uygulama Takip Projesi 'ni inceleyerek görevlilerden uygulamanın sonuçları hakkında bilgiler aldı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284