Vali Işık’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

Vali Mehmet Alpaslan Işık, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

Vali Işık’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

Vali Mehmet Alpaslan Işık yayınladığı kutlama mesajında; “ Millet iradesinin en büyük temsili Türkiye Büyük Millet Meclisimizin 101. yılına kavuşmanın gurur ve heyecanını yaşıyoruz. Çocuklarımıza armağan edilen bugünü, tüm dünya ile birlikte ülkemizde yaşanan salgın sebebiyle cadde ve meydanlara taşarak coşkuyla kutlayamamanın burukluğunu derinden hissediyoruz.

Bugünden daha zor şartlar altında düşmanın top seslerinin yakından duyulmasına rağmen, meclisin birlik ve beraberlik ruhuyla elde edilen büyük zaferimiz, devletimizin milletle daha da bütünleşerek gücünü perçinlediği örnek zaman dilimlerinden olmuştu. İçerisinde bulunduğumuz sıkıntılı günlerin de milli dayanışma ruhuyla zorlukların üstesinden gelinerek daha güçlü ve güzel günlerin habercisi olduğuna inanıyorum.

Düşmanın, yüz yıl öncesinde olduğu gibi 15 Temmuz’da da ilk saldırdığı yerin Meclis’imiz olmasındaki sebep doğrudan milletin gücü üzerinde kurulmak istenen hâkimiyetti. Dün olduğu gibi bugün de yarın da milletimiz, gücüne ve tam bağımsızlığına inanmış bir bilinçle yetişmiş çocuklarımız sayesinde sonsuza kadar iradesini kendinden başkasına teslim etmeyecektir. Milletimizin iradesi, en büyük gücümüzdür.

Sevgili Çocuklar,

Okullarda, parklarda ve sokaklarda sizi görememenin bize verdiği üzüntü kadar sizin de bu durumdan rahatsız olduğunuzu çok iyi biliyoruz. Salgına karşı alınan tedbirler kapsamında sizler evlerinizde kalarak bu mücadeleye çok büyük katkı sağlıyorsunuz. Her gün daha da büyüttüğünüz, dünyalara sığmayacak hayallerinizi, sevinçlerinizi ve coşkunuzu sakın ama sakın soldurmayın. Zihninizden ve gönlünüzden şarkılarla, türkülerle, kalemlerle, boyalarla; notalara, şiirlere, kâğıtlara dökülen dünyalara sığmayacak bu güzellikler inanıyorum ki sizler elinde Karaman’ımızın ve ülkemizin daha güzel yarınları olacak.

Bu düşüncelerle sağlık ve mutlulukla çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, millî iradenin ortaya konduğu Meclis’imizin açılışında emekleri olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete intikal etmiş şehitlerimizi, gazilerimizi ve tüm büyüklerimizi minnetle anıyorum” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284