Vali Kahraman “Biz Bir Oldukça Diri Kalacagiz. Bir Oldukça Huzur Bulacagiz”

Sariveliler ilçesine bagli Dumlugöze köyünde gerçeklestirilen kardelen senlikleri renkli görüntülere sahne oldu. Senliklere Vali Süleyman Kahraman’in yani sira çok sayida davetli katildi.

Vali Kahraman “Biz Bir Oldukça Diri Kalacagiz. Bir Oldukça Huzur Bulacagiz”
Köy meydaninda Köy muhtari ve köylüler tarafindan karsilanan Vali Kahraman'a halkin büyük sevinç gösterisinde bulunmasi dikkatlerden kaçmadi. Köy Muhtari Mehmet Akkol yaptigi açilis konusmasinda "Valimiz bundan iki yil önce köyümüze geldiklerinde köylülerimiz "Asfalt yoldan mi geldiniz" diye pankart açmislardi. Ayrica okul lojmani ve köy içi parke tasi sorunlarimiz vardi. Bizler bu sorunlarimizi Sayin Valimize ilettik sükürler olsun ki Valimiz bizleri geri çevirmeyerek sorunlarimiza son derece makul biçimde yaklasti. Ve bugün Dumlugöze köyünün sorunlarinin yüzde 60 çözülmüs durumda. Sorunlarimizin çözülmesinde bizleri yanliz birakmayan basta Valimiz Süleyman Kahraman ve Kaymakamimiz Eyyüp Özdemir'e sahsim ve Dumlugöze köyü halki adina tesekkür ediyorum” dedi.
Kaymakam Özdemir’de "2.5 yidirl hizmet verdigi Sariveliler ve köylerine hizmet etmekten son derece mutluluk duydugunu, görev yaptigi süre içinde kendisinden desteklerini hiç esirgemeyen bir amirden ziyade bir abi sefkatiyle kendilerini kucaklayan dertleriyle dertlenen Sayin Valimiz Süleyman Kahraman'a tesekkür ediyorum”  dedi.
Vali Süleyman Kahraman’da konusmasinda, “ Dumlugöze Karaman'in en uzak köyü ama bu sadece fizikî bir uzaklik. Zira bizim gönlümüzde mesafelerin uzunlugu bir engel degildir. Ve daha önceki zamanlarda buraya çesitli ziyaretlerim oldu. Tabii zor bir cografyada yasiyorsunuz. Iklimden ve cografyadan kaynaklanan bunca zorluga ragmen, inanç ve gayretle çalismaya devam ediyorsunuz. Tipki kar kis demeden, soguk demeden açan kardelenler gibi sizler de gayretinizle, samimiyetinizle bu kadim sehrin gönlünde yasiyorsunuz. Bizim amacimiz her insanimizin derdinden haberdar olabilmektir. Bacasi tütmeyen hanemiz, ekmegi olmayan soframiz kalmasin istiyoruz. Istiyoruz ki insanimiz alin terinin karsiligini en güzel sekilde alabilsin. Istiyoruz ki her köyümüzün ihtiyaci karsilansin. Dilegimiz ve gayretimiz bu yöndedir. Devletimizin sefkatini Karaman'in en uzak noktasina kadar tasimayi bir zorunluluk degil, bir sorumluluk kabul ediyoruz. Dilegimiz ve gayretimiz köylerdeki halkimizi da sehirdeki imkânlara kavusturabilmektir. Bunu hep birlikte basaracagiz. Biz bir oldukça diri kalacagiz. Biz bir oldukça huzur bulacagiz” dedi.
Festival yemek ikraminin ardindan mahalli sanatçilarin konserleri ile devam etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284