Vali Kahraman: “Bu Toplantiyla Hizmet Heyecanimiz Daha Da Artmistir”

8-10 Subat tarihlerinde Ankara’da yapilan Il Valileri toplantisina katilan Vali Süleyman Kahraman hafta basinda ilimize döndü.

Vali Kahraman: “Bu Toplantiyla Hizmet Heyecanimiz Daha Da Artmistir”
Toplantinin açilis konusmasini Içisleri Bakani Idris Naim Sahin’in yaptigi ve Basbakan Recep Tayyip Erdogan’in da katildigi program kapsaminda Ankara’ya giden Vali Kahraman, Cumhurbaskani Abdullah Gül’ün Valiler için Çankaya Köskü’nde verdigi yemege de katildi.
Üç gün süren toplantinin, belirli oturumlarina Basbakan Yardimcisi Besir Atalay, Saglik Bakani Recep Akdag, Avrupa Birligi Bakani Egemen Bagis, Gençlik ve Spor Bakani Suat Kiliç, Milli Egitim Bakani hemserimiz Ömer Dinçer, Gida Tarim ve Hayvancilik Bakani M. Mehdi Eker, Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakani Binali Yildirim, Aile ve Sosyal Politikalar Bakani Fatma Sahin, Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Faruk Çelik’de katildi.
Vali Kahraman, Karaman’a dönüsünden sonra toplantiyla ilgili bir degerlendirme yapti.
Vali Kahraman, Içisleri Bakani Idris Naim Sahin, Basbakan Recep Tayyip Erdogan ve Cumhurbaskani Abdullah Gül’ün konusmalarina dikkat çekti ve Vali olmanin devlet-millet iliskisi açisindan büyük önem tasidigini belirterek “Bu toplanti hem ilimiz açisindan hem de ülkemiz açisindan çok önemli ve çok verimli bir toplanti oldu. Gerek Cumhurbaskanimizin, gerek Basbakanimizin gerek bakanlarimizin memleketimize ve milletimize dair meselelerde son derece ilgili, samimi ve heyecanli olduklarini görmekten büyük bir sevinç duydugumu özellikle belirtmek istiyorum. Üç gün süren toplantinin farkli oturumlarinda bakanlarimizla bir araya gelme firsati bulduk. Illerin ve ülkemizin hedeflerini ve stratejilerini paylastik; sorunlarla-beklentilerle ilgili görüs alisverisimiz oldu. Biz de Karaman’in hedeflerini, sorunlarini, beklentilerini paylastik. Karaman Fatih Projesi’ndeki pilot illerimizden birisi. Karaman sanayide ve enerjide yeni yatirimlarla her gün daha çok güçlenen bir ilimiz. Karaman bir kültür ve tarih kenti. Bu toplantida ilgili bakanlarimiza Karaman’in potansiyelini, imkânlarini yeniden aktararak, Karaman’in sorunlarini ve beklentilerini dile getirdik. Hem Karaman adina hem de ülkemiz adina çok verimli bir toplanti oldu. Toplanti ayni zamanda illerin birbirini tanimasi açisindan, mevcut iliskilerini daha ileri boyutlara tasimasi açisindan da son derece verimli geçti. Sayin Cumhurbaskanimizin, Basbakanimizin ve bakanlarimizin dile getirdigi gibi gerçekten de devlet-millet isbirligini sagladigimiz sürece karsilanmayacak bir beklenti, ulasilmayacak bir hedef, çözülmeyecek bir sorun yok.  Bizler valilik makami olarak devletimizin sefkatini, büyüklügünü, özgüvenini milletimizle paylasmak için variz. Bize düsen Ankara’da yeniden tazelenen hizmet heyecanimizla yolumuza devam etmek ve Karaman’i daha güzel yarinlara tasimak. Bu toplantiyla hizmet heyecanimiz da hizmet askimiz da daha da artmistir. Ankara’da Karaman’in sözcüsü oldugumuz gibi, Karaman’da da Ankara’nin, devletimizin sözcüsü olacagiz. Insallah gayretimiz de heyecanimiz da bu yönde olmustur, bu yönde olacaktir” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284