Vali Kahraman Din Görevlileriyle Bir Araya Geldi

Vali Süleyman Kahraman, Il Müftülügünün düzenledigi Personel bulusmasinda din görevlileriyle bir araya geldi.

Vali Kahraman Din Görevlileriyle Bir Araya Geldi
Hafta sonunda Demosan Otel’de gerçeklese programa Vali Kahraman’in yani sira Diyanet Isleri Baskan Yardimcisi Prof. Dr. Hasan Kamil Yilmaz, Il Müftüsü Nuri Degirmenci ve müftülük personeli katildi.
Kuran Tilaveti ile baslayan programda Il Müftüsü Nuri Degirmenci Müftülük olarak yapilan çalismalar ile ilgili olarak gerçeklestirdikleri sunumun ardindan söz alan Diyanet Isleri Baskan Yardimcisi Hasan Kamil Yilmaz, din görevlilerinin halka ve Hakk’a karsi sorumlu olduguna dikkat çekerek, Diyanet Isleri Baskanligi’nin yurt genelinde yapilan çalismalarda köprü oldugunu, kendilerini gelistirerek ve yenileyerek heyecanin diri tutulmasi gerektigini belirtti.
Vali Kahraman ise konusmasinda Güney Kore gezisinden yeni döndügünü, oradan selâm getirdigini ve insanin disaridan olaylari daha iyi gördügünü belirterek, “Daha çok çalismamiz, daha gayretli olmamiz gerekiyor; çünkü bizim gayretimiz, sizlerin gayreti sadece ilimiz ya da ülkemiz için degil, tüm dünya için büyük önem tasiyor.”dedi.
Sadece yasayan degil; yasadigini ve yasamayi bilen bir toplulukla olmaktan duydugum memnuniyeti ifade eden Vali Kahraman, konusmasinda “Yasamakla, yasadigini bilmek ayri seyler. Çünkü yasamak için sadece yiyip içmek, bir barinak bulmak yeterli olabilir. Yani hiçbir seyi dert edinmeden de yasayabilir insan. Ama yasadigini bilmek, belli bir bilgiyi ve bilinci gerektiriyor. Bizi biz yapan, yani insani insan yapan da, bize bu bilince erisme yeteneginin bahsedilmis olmasidir. Bu yetenek baska hiçbir canlida olmadigi gibi bize de belli sorumluluklar yüklüyor. Sizler, insanlari bu sorumluluga davet ediyorsunuz ve göreviniz bu açidan çok büyük önem arz ediyor” dedi.
Vali Kahraman, konusmasinda söylenenlerin hayatta karsilik bulabilmesi, hayatta yasanabilir bir deger olmasi için önce söylenen sözün, söyleyenin hayatinda karsiligi olmasi gerektigini belirterek, “Anahtarini tasidigimiz yapi, sadece dört duvardan olusan siradan bir yapi degil! Bir caminin anahtarini tasimak, ayni zamanda o toplumda örnek olmak, önder olmak demektir. Bildiklerimizi insanlara bir sekilde aktarabiliriz, onlari bildiklerimizden farkli mekânlarda da haberdar edebiliriz. Bu belki de isin en kolay tarafi. Çünkü sadece bilgiyi paylasarak, insanlari davet ettigimiz bilinci tesis edemeyiz. Bunun için önce biz yasamaliyiz! Söylediklerimiz önce bizim hayatimizda karsilik bulmali. Önce biz muhabbet ehli olmaliyiz. Önce bir gayret etmeli, önce biz hayret etmeliyiz. Biz komsu olmaliyiz, biz anne-baba olmaliyiz ki gönülleri fethedebilelim. Insanlari bir yola, bir yolculuga davet ediyorsak o yolun yolcusu önce biz olmaliyiz. Bir anne-baba çocugunu tanimadan, evinin eksigini fazlasini bilmeden görevini yerine getirebilir mi? Elbette ki hayir! Iste bunun için görev yaptigimiz yeri ve cemaati tanimak boynumuzun borcudur. Tesbihat için döndügümüz zaman camiye gelmeyen ya da gelemeyenleri fark edemiyorsak, insanlarin yüzlerine bakip da dertli mi, sevinçli mi oldugunu anlayamiyorsak bir eksikligimiz var demektir… Çünkü yaptigimiz isin görevlisi olmaktan ziyade, gönüllüsü olmaliyiz. Mahallenin ya da köyün derdi bizim de derdimiz olmali. Yediden yetmise herkesin sevinci, bizim de sevincimiz olmali. Caminin bahçesinde solan çiçekten bile önce bizim haberimiz olmali. Ve insanlar dertlerini de sevinçlerini gelip bizimle paylasabilmeli. Cami, sadece bes vakit ugranan bir yer degil; dertlerin ve sevinçlerin paylasil bir iklim olmali” diye konustu.
Bir iste görevli olmakla, gönüllü olmak arasindaki farka dikkat çeken Vali Kahraman, “Eger isimizin gönüllüsü degilsek, isimizi sadece belli bir ücret karsiligi yapilan bir görev olarak görüyorsak elbette ki bu iklim olusmaz. Bizler ilahi huzurda dagin tasin, kurdun kusun, elin ayagin, her seyin yasadigimiz ömre sahitlik edecegine inanmis ve iman etmis bir toplumuz… Ne gökyüzünün, ne günesin sahibiyiz. Hatta kendi canimizin bile emanetçisiyiz. Ve bu inancin bir geregi olarak, dünyaya sahip olmakta degil, sahit olmakta yarismaliyiz. Birçok iktisadi ve sosyal mekanizma, insanlari her gün yeni bir seylerin sahibi olmaya davet ederken isiniz elbette ki kolay degil! Ama ben her birinizi bir görevli olarak degil, bir gönüllü olarak gördügümü özellikle belirtmek istiyorum. Allah, muhabbetimizi, gayretimizi, hayretimizi daim etsin diyor, hepinizi saygi ve sevgi ile selamliyorum” diyerek sözlerini tamamladi.
Konusmalarin ardindan Diyanet Isleri Baskan Yardimcisi Prof.Dr. Hasan Kâmil Yilmaz’a ziyaretin anisina Vali Kahraman ve Il Müftüsü Nuri Degirmenci tarafindan armaganlar verildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284