Vali Kahraman: “Hiçbir Çocuk Mutluluklarindan Mahrum Birakilmamali”

Ilimiz Valisi Süleyman Kahraman, esi Muhsine Kahraman, Sosyal Hizmetler Il Müdürü Hulusi Öztürk ve esi ile birlikte Yunus Emre Çocuk Evi’nde kalan çocuklari ziyaret ettiler.

Vali Kahraman: “Hiçbir Çocuk Mutluluklarindan Mahrum Birakilmamali”
Ziyarette tüm çocuklarla yakindan ilgilenen Vali Kahraman ve esi Muhsine Kahraman, çocuklara çesitli armaganlar verdiler.
Vali Kahraman’in esi Muhsine Kahraman burada yaptigi konusmada, aile olmanin temelinde her seyden önce sevgi oldugunu belirterek, “Biz bu evdeki çocuklari da diger çocuklarimizi da kendi ailemizden bir parça biliyoruz ve bizleri bugün buraya getiren bu çocuklarimizin kalbindeki masumiyet ve bizim kalbimizde onlara duydugumuz sevgi muhabbettir. Onlarin derdini ve sevincini paylasmayi kendimiz için büyük bir mutluluk kabul ediyoruz. Onlarin yasadigi her sevinç aslinda Karaman’in sevincidir” dedi.
Vali Süleyman Kahraman’da “Sevgi ya da muhabbet bir emirle ya da bir kanunla kazanilacak duygular degil, sevgi insana verilen bir nimet aslinda. Bizlerin bu nimetin farkina varmamiz gerekiyor ve toplumlar bu bilince erisirse dünyada hiçbir çocuk yalniz kalmayacak ve mutluluklardan mahrum olmayacaktir”diyerek toplumsal dayanismanin önemine dikkat çekti.
Gerçeklestirdikleri bu ziyaretin aslinda bir komsunun komsuya olan ziyareti gibi, bir akrabanin bir akrabasina ziyareti gibi düsünülmesi gerektigini belirten Vali Kahraman, “Biz sevgiyi ve muhabbeti çok iyi bilen ve bunu kalbinde ve yasaminda özümsedigini her zaman kanitlamis bir toplumuz. Biz Hz. Yunus’un, Hz. Mevlânâ’nin yasadigi topraklarda yasama firsatini buldugumuz için bu konuda elbette ki daha hassas olmamiz gerekiyor. Bu çocuklar bizim çocuklarimiz ve bu çocuklarimizin derdi bizim derdimiz, sevinci de bizim huzurumuzdur. Onlara hem maddî hem de manevî anlamla saglikli bir yasam sunmak devlet olarak oldugu gibi bir insan olarak da bizim sorumlulugumuz. Ama bu sorumlulugu bir görevin ötesinde düsünmek gerekiyor. Sevgi ögrenilebilir bir duygu degil. Tecrübe etmek gerekiyor. Bu çocuklarin göz göze gelebilecegi, gönlündekini dökebilecegi bir aile olmasi gerekiyor. Biz bu inançla çalisiyoruz. Insallah onlara daha iyi, daha güzel bir yasam sunariz. Gayretimiz de dilegimiz de bu yöndedir. Her zaman onlarin yaninda olacagimizi özellikle vurgulamak istiyorum” dedi.
Sosyal Hizmetler Il Müdürü Hulusi Öztürk’de Vali Kahraman ve esine, çocuk evinde bulunan çocuklari kendi ailelerinden bir parça olarak kabul edip, onlari hiç yalniz birakmadiklari için tesekkür etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284