Vali Kahraman Nevruz Bayrami Ve Ormancilik Gününü Kutladi

Ilimiz Valisi Süleyman Kahraman ayni güne denk gelen Nevruz Bayrami ve Ormancilik günü nedeniyle bir kutlama mesaji yayinladi.

Vali Kahraman Nevruz Bayrami Ve Ormancilik Gününü Kutladi
Vali Kahraman Nevruz bayrami için yayinladigi mesajinda, “Yurdumuzun dört bir yaninda oldugu gibi Karaman’da da cemreler düstü. Yeni bir bahar basliyor ve Karadag’dan Ermenek’e; Ayranci’dan Kâzimkarabekir’e kadar dört bir yanda agaçlar çiçege duruyor. Mukaddes yurdumuzun bereketli topraklari uyandi ve topragin uyanisiyla gönüllerde de yeni umutlar, yeni sevinçler filizlendi. Milletler umutlariyla vardir ve bahar umudun sembolüdür. Bugün Nevruz ve bu bayram yenilenmenin, arinmanin bir sembolü olarak dünyanin dört bir yaninda oldugu gibi yurdumuzda ve ilimizde de coskuyla kutlanacak ve bahar gönüllerde yeni umutlara, yeni sevinçlere vesile olacaktir. Zorlu geçen bir kisin ardindan gelen bahar hiç kuskusuz daha çok beklenecek, gönülleri daha çok heyecanlandiracaktir. Tarih boyunca mukaddes topraklarimiza ve aziz milletimizin birligini ve dirligini besleyen degerlere, defalarca zarar verilmek istenmistir. Ama aziz milletimiz tüm bu saldirilari, yoklugu ve yoksullugu gönül dünyasindaki sevgiyle, dayanismayla ve inançla asmayi bilmis ve tarih boyunca birligin de dirligin de sembolü olmustur. Yenibaharin, ayni özden beslenen aziz milletimizin dostlugunu, kardesligini, birligini ve beraberligini daha da güçlendirmesini umut eder, yeni gelen bahar mevsiminin dostlugun, kardesligin mevsimi olmasini dilerim” dedi.
Vali Kahraman, 21 Mart Dünya Ormancilik Günü mesajinda ise, “Insanin hayatta beslenmenin ve barinmanin disinda da ihtiyaçlari vardir. Insan sicakta bir gölge arar, grinin içinde bir parça da olsa yesili görmek ister… Çünkü gönül huzur bulmak ister, nes’e duymak ister. Hayatimizin her alaninda türlü ihtiyaçlarimizi karsilayan ormanlarimiz ve bugün gölgesinde oturdugumuz bu agaçlar bizlere ecdadimizin bir hediyesi ve emaneti. Ormanlarimiz barinmamizdan saglimiza kadar hayatimizin her alaninda olan ve olmasi gereken bir deger… Bizler, Hz.Peygamber’in “Agaç dikip gölgesinde halki dinlendirmek gibi, insanin kiyamet gününde hesabina yarar bir erdem yoktur.”mesajiyla sekillenen ve agaçsiz memleketi duvaksiz geline benzeten bir gelenegin mensubuyuz. Bu inançla daha yesil bir Karaman için çalisiyoruz. Agaca hürmet eden, bu mukaddes topraklara, bu aziz millete ve gelecegine hizmet eder. Hayatinda agaca ve yesile yer veren herkese tesekkür ediyor, 21 Mart Dünya Ormancilik Günü yemyesil, daha saglikli bir gelecege dogru atilan adimlarin zamani olsun diyorum” diye konustu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284