Vali Kahraman: Ortak Paydamiz Karaman Ve Karaman’in Gelecegidir

2011 yilinin son Koordinasyon Kurulu toplantisi Vali Süleyman Kahraman’in baskanliginda yapildi.

Vali Kahraman: Ortak Paydamiz Karaman Ve Karaman’in Gelecegidir
Valilik Toplanti Salonunda yapilan toplantiya Belediye Baskani Kamil Ugurlu, Vali Yardimcisi Latif Memis, ilçe kaymakamlari, ilçe ve belde belediye baskanlari ile yatirimci kurum ve kuruluslarin bölge ve il temsilcileri katildi.
Toplantinin açilis konusmasinda, önceki gün terör örgütü PKK’nin Hakkâri’deki hain saldirisinda sehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, yarali askerlerimize sifalar ve kederli ailelere sabirlar dileyerek baslayan Vali Kahraman koordinasyonun ve birlikte hareket etmenin önemine dikkat çekti.
Vali Kahraman konusmasinin devaminda ayrica su hususlara degindi. “Yüregimiz yaniyor. Ve ülkemiz her açidan, zor bir süreçten geçiyor. Analarin sefkatle yetistirdigi gençler, hain ellerin ve hain emellerin kursunlariyla can veriyor. Son olarak yasadigimiz büyük aci, içinden geçilen sürecin ne kadar zor oldugunu ve bizim ne kadar gayretli olmamiz gerektigini bir kez daha ortaya koydu. Toplantimizin basinda bu aziz vatan ugruna can veren sehitlerimize Allah’tan rahmet; yarali askerlerimize sifalar diliyorum. Ve ayni bayragin altinda, kardesçe yasamayi içine sindiremeyenleri lanetliyor, sehit yakinlarimiza ve aziz milletimize sabirlar diliyorum. Bir olmanin, birlikte olmanin çok daha önem kazandigi bir süreçten geçiyoruz ve il koordinasyon toplantimizin temel felsefesi de çalisma hayatimizda bu birlikteligi yakalamak, yatirimlari birlikte degerlendirerek, sorunlara birlikte çözüm aramaktir” diye konustu.
Karaman’a hizmet sürecinde maddi sorumluluklarin yani sira manevi sorumluluklar tasimanin gerekliligine ve önemine de dikkat çeken Vali Kahraman, “Ortak paydamiz Karaman. Bugünün burada bulunan her arkadasimiz Karaman’a hizmet ediyor, Karamanlinin dertlerine derman olmaya çalisiyor. Bu büyük bir görev ve büyük bir sorumluluk… Karaman’in kalkinmasina katki saglamak, huzurunu tesis etmek elbette ki belli maddî sorumluluklar gerektiriyor; ama asil degerli olan sizlerin tasidigi manevi sorumluluktur. Bizler önce bu sorumlulugun farkinda olmayiz. Karaman’da öncü rolü üstlenecek olan hemen hemen herkes burada. Devlet islerinin rutin isleyisinden bahsetmiyorum. Bu sehrin çehresini, gidisatini degistirecek olan sizlersiniz. Insanlari dogruya, iyiye ve güzele yönlendirecek olan sizlersiniz” dedi.
Bir sehri ve o sehirde yasayan insanlari birlikte düsünmenin, bir sehri her yönüyle bir bütün olarak algilamanin önemini vurgulayan Vali Kahraman, “Karaman’i ve Karamanliyi ayri düsünmeden; sehri insaniyla, mimarisiyle, turizmiyle, sanayisiyle bir bütün olarak algilamamiz gerekiyor. Buna yaparken, sorunlarimiza çözüm ararken devlet gelenegimizden istifade etmenin, bizden önceki yöneticilerin tecrübelerinden, birikimlerinden elbette ki faydalanmamiz gerekiyor. Ama çalisma hayatimizda modern ve evrensel degerleri ve isleyisi de göz önüne almaliyiz. Dünyada neler oluyor, biz gelismelerin neresindeyiz ve elimizdeki imkânlarla bu güzel sehri nerelere tasiyabiliriz? Bizim derdimiz de sevincimiz de Karaman olmali… Vatandasla iliskilerimizde hassas olmaliyiz. Sorunlarin çözümünde ve yatirim noktasinda mümkün oldugu kadar cesaretli ve gayretli olmak zorundayiz. Sokaktaki siradan bir insanin mazeretleri olabilir; ama bu sehrin yöneticileri olarak bizlerin siginacagi bir mazeret olamaz. Zira bizler mazeretleri ve imkânsizliklari ortadan kaldirmak için buradayiz. Birbirimizden bagimsiz hareket ederek basariya ulasmak mümkün degil. Kurumlarimiz arasinda bir diyalog ve koordinasyon saglanmasi olmazsa olmazdir. Bu toplantimizin yeni diyaloglara vesile olmasini ve kurumlarimiz arasindaki koordinasyonu güçlendirmesini diliyorum”dedi.
Vali Kahraman’in konusmasinin ardindan yatirimci kurum ve kuruluslar 30 Eylül 2011 tarihi itibariyle yatirimlarin gerçeklesme durumu ve uygulamada ortaya çikan sorunlarin çözümü ile ilgili olarak koordinasyon kurulu üyelerine bilgi verdiler.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284