Vali Kahraman TRT Anadolu Ekranlarinda Karaman`i Anlatti

Ilimiz Valisi Süleyman Kahraman, TRT Anadolu ekranlarinda yayinlanan Hakan Tuzcu ve Arzu Türkdogan`in sundugu “Anadolu`nun Sesi” programina konuk oldu.

Vali Kahraman TRT Anadolu Ekranlarinda Karaman`i Anlatti
Yerel medyaya haber kaynagi olusturmak ve bölgeler arasinda haber ve bilgi akisini saglamayi amaçlayan programda Vali Kahraman, Hakan Tuzcu'nun ve Arzu Türkdogan'in Karaman'in turizmi, tarimsal faaliyetleri, sanayisi, egitim ve kültür hayati gibi farkli alanlara yönelik sorularini yanitladi.
Programda Karaman'in 4 bin 500 yillik kadim bir tarihe sahip oldugunu ve bölgeler arasinda ulasim açisindan stratejik bir bölgede kuruldugunu ve Türkiye'de deprem riski en düsük bölge oldugunu vurgulayan Vali Kahraman, bütün bunlarin Karaman'i turizm açisindan, sanayi açisindan cazibe merkezi haline getirdigini belirtti.
Karaman'in özellikle tarim ve tarima dayali sanayide önemli bir mesafe kat ettigini belirten Vali Kahraman, Karaman'da yatirimcilara arsa tahsisi, prim ödemeleri gibi konularda saglanan kolayliklardan ve desteklerden bahsederek, Karaman'da her isin profesyonelce, planli bir sekilde düsünüldügünü vurguladi.
Karaman'da kurum ve kuruluslar arasinda tam bir mutabakat oldugunu ve Karaman'in güçlü siyasî ve sosyal yapisiyla her geçen gün güçlendigini belirten Vali Kahraman, milletvekilleriyle, belediye baskaniyla, rektörüyle ve bürokratlariyla Karaman'i daha yüce ve yükseklere tasimaya gayret ettiklerini, Karaman'daki siyasi parti temsilcileri arasinda mesele Karaman olunca herkese örnek olacak bir isbirligi ve dayanisma oldugunu ifade etti.
Bu isbirliginin Karaman için büyük bir avantaj olduguna dikkat çeken Vali Kahraman, “Karaman ulasim açisindan, deprem riskinin az olmasi açisindan, tesvik kapsaminda olmasindan dolayi ciddi avantajlari oldugu gibi ayni zamanda yesil enerji açisindan da ciddi avantajlara sahiptir. Günes enerjisi ölçümlerinde Karaman, Türkiye ortalamasinin üstünde bir degere sahiptir ve Ayranci ilçemizde dogalgazi, rüzgâr enerjisini ve günes enerjisini kullanacak dev bir yatirim yapiliyor. Yaklasik 1 milyar Euro’luk bir yatirim. Bu gibi yatirimlarla Karaman bir enerji merkezi haline de gelecek. Tabii bunun yaninda issizligin neredeyse sifir oldugu ilimizde yeni istihdam alanlari da olusacak” dedi.
Karaman’in gücüne güç katmak ve kendini her geçen gün daha iyi ve daha etkin biçimde ifade etmek için gayret sarf ettigini belirten Vali Kahraman, geçtigimiz günlerde yaptigi Güney Kore gezisine ve Emitt Dogu Akdeniz Uluslararasi Turizm ve Seyahat Fuari'na deginerek, “Emitt'te Karaman bölgesini en iyi yansitan stant ödülünü aldi. Bunda ziyaretçilere çesitli ikramlarda bulunan Duru Bulgur, Bifa, Karsa, Saray Holding gibi büyük firmalarimizin ciddi katkilari olmustur. Buradan hepsine bir kez daha tesekkür ediyorum. Güney Kore gezimizde yatirimcilarla ve turizm yetkilileriyle görüstük, onlari ilimize davet ettik. Insallah önümüzdeki süreçte Karaman turizm alaninda, yatirim alaninda ciddi bir cazibe merkezi haline gelecek” dedi.
Karaman'da okullasma oranlarinin yüksek oldugunu, okul öncesinde bu oranin yüzde 99'larda, ortaögretimde yüzde 75'ler civarinda olduguna dikkat çeken Vali Kahraman, “E-Etüt Projesi Türkiye'de ilk olarak Karaman'da basladi. Fatih Projesi'nde Karaman pilot illerden birisi. Sinif ve ögretmen basina düsen ögrenci sayimiz 22. Egitim alt yapisinda neredeyse hiçbir eksigimiz yok. Üniversitemiz çok genç olmasina ragmen her geçen gün yeni fakültelerle, yeni etkinliklerle, bilimsel çalismalarla, akademik kadrosuyla kendine saygin bir yer edinmektedir. Bütün bunlar Karaman'in gelecegi açisindan olumlu ve sevindirici gelismeler” dedi.
Karaman'daki yatirimlara ve Karaman'in güncel konularina yönelik olarak programa canli telefon baglantisiyla Milletvekili Mevlüt Akgün, Belediye Baskani Dr. Kâmil Ugurlu ve Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’de konuk oldu.
Milletvekili Mevlüt Akgün, Karaman'i özellikle ulasim alaninda daha üst seviyelere tasimaya gayret ettiklerini belirterek, Karaman'in ilçeleriyle ve diger illerle olan baglantilarini güçlendirmeye çalistiklarini, hizli tren projesinin Karaman'i da kapsadigini, bütün bunlarin Karaman'i daha da gelistirecegini ifade etti.
Belediye Baskani Dr. Kâmil Ugurlu ise Vali Kahraman'in Karaman halki için büyük bir sans olduguna dikkat çekerek, Karaman'a hizmet eden herkesin bir aile bilinciyle hareket ettigini belirtti. Karaman Belediyesi'nin büyük projeleri oldugunu, Dogukisla Vadisi'nde Dikmen Vadisi'ne benzer bir uygulamalarinin olacagini, Aktekke Kent Meydani, Tapucak Mahallesi gibi projelerle Karaman'in çehresinin degisecegini ifade eden Baskan Ugurlu, Karaman'in imar noktasinda gelecek 50 yilini tasarladiklarini vurguladi.
Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen ise Karamanoglu Mehmetbey Üniversite'nin bir yüksek ögretim kurumunun temel niteliklerine sahip olmasinin yaninda, sosyal ve kültürel anlamda da siradan degil aranan bir üniversite oldugunu belirtti.
Programin sonunda Vali Kahraman, Karamoglu Ibrahim Bey Imareti'nin kapisinda yazan “Kapimiz açiktir girene, lokmamiz helâldir yiyene” cümlesini hatirlatarak herkesi Türkçenin Baskenti'ne, Karaman'a davet etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284