Vali Kahraman “Zahmetsiz Rahmet Olmaz”

2012 yilinin ilk koordinasyon kurulu toplantisi Vali Süleyman Kahraman’in baskanliginda yapildi.

Vali Kahraman “Zahmetsiz Rahmet Olmaz”
Valilik Toplanti Salonundaki toplantiya Vali Kahraman’in yani sira Belediye Baskani Kamil Ugurlu, Il Genel Meclis Baskani Mustafa Bayir, ilçe kaymakamlari, bölge müdürleri, daire müdürleri ile ilçe ve belde belediye baskanlari katildi.
Koordineli çalismanin önemine deginen Vali Kahraman, “Yeni bir yildayiz ve yeni hedeflerle, yeni umutlarla 2012 yilinin birinci il koordinasyon toplantisinda bir araya geldik. Ecdadimiz zahmetsiz rahmet olmaz demis. Bu kadim sehirde gördügümüz her güzelligin ardinda aslinda büyük bir zahmet ve gayret var. Il koordinasyon toplantimizin gayesi de aslinda bu kadim sehre yeni güzellikler yasatma noktasinda bir isbirligi saglamak, fikir alis verisinde bulunmaktir. Karaman’in bugünü için oldugu gibi yarinlari için de büyük hedeflerimiz var… Duygularimizi costuran, heyecanimizi yükselten bu hedefleri gerçeklestirmek, 2023 yilinda her seyiyle dört dörtlük bir Karaman için çalisiyoruz. Sanayide, egitimde, kültür-sanatta, enerjide, tarimda söz sahibi olan bir Karaman için zahmet çekmeyi büyük bir onur kabul ettigimizi özellikle belirtmek istiyorum.” dedi.
Bir çalismada basariya ulasmak için koordinasyon kadar aklin, bilimin, tecrübelerin de önem tasidigini belirten Vali Kahraman,“Tabii böyle bir hedef için aklin, bilimin, tecrübelerin rehberliginde, tedbirli bir çalisma gerekiyor. Hz. Mevlâna “Gündüz kandilini hazirlamayan, karanliga razidir.”diyor. Bizler geçmiste oldugu gibi bu güzel sehrin gelecekte de milletimiz ve medeniyetimiz için bir kandil olmasini diliyoruz. 31 Aralik 2011 tarihi itibariyle ilimizde toplam 465 adet proje üzerinde çalisilmistir. Bu projelerden 266 adet proje bitirilmis, 142 adet projenin çalismasi da devam etmektedir. 9 projemiz ihale asamasindadir. Bu projelerde parasal gerçeklesme orani yüzde 68, fizikî gerçeklesme orani yüzde 63’tür. Aslinda her projemiz Karaman’in bugününe ve gelecegine dair bir kandildir. Her proje Karaman için yeni bir güzellik, yeni bir zenginliktir. Ve bu kandilin yanmasinda her kurumumuzun, her yöneticimizin, her çalisanimizin emegi ve gayreti vardir. Çünkü bu güzel sehirde birlikte yasadigimiz gibi, bu güzel sehri birlikte insa ediyoruz. Ve biz böyle bir yolda yolcu olmanin mutlulugunu ve onurunu her zaman hisseden insanlariz. Kimi zaman yoruluyoruz, kimi zaman zorlaniyoruz; ama biliyoruz ki bu zahmetin sonunda rahmet var” diye konustu.
Vali Kahraman’in konusmasinin ardindan söz alan yatirimci kurum ve kuruluslarin temsilcileri 2011 yili içerisinde gerçeklesen ve 2012 yilinda devam eden çalismalar ile ilgili olarak koordinasyon kurulu üyelerine bilgi vererek, fikir alis verisinde bulundular.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284