Vali Kahraman, Ziyaretlerini Sürdürüyor

Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi’ni ziyaret eden Vali Süleyman Kahraman, geçtigimiz günlerde atamasi yapilan Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi Müdürü Hamdi Pehlivan’a hayirli olsun temennisini ileterek, vakfin çalismalariyla ilgili bilgi aldi.

Vali Kahraman, Ziyaretlerini Sürdürüyor
Ziyaretten duydugu memnuniyeti dile getiren Vakif Müdürü Hamdi Pehlivan, ziyaret için tesekkür ederek, yapilan çalismalarla ilgili Vali Kahraman’a bilgi verdi.
Vali Kahraman ise sosyal devlet anlayisin demokratik hayat için önemine dikkat çekerek: “Biz millet olarak, medeniyet olarak, her sartta derdi de sevinci de paylasmisiz. Mevlâna “Bir mum, baska bir mumu tutusturmakla alevinden bir sey kaybetmez” diyor. Yani biz gönlümüzdeki sevgiyi, saygiyi paylasmakla gönül dünyamizdan bir sey kaybetmedigimiz gibi, gönül dünyamizi daha da zenginlestiren bir milletiz… Karaman Valiligi olarak, Karaman olarak yoksulumuzu, ihtiyaç sahibi vatandasimizi görmek, onlarin yarasina merhem olmaya, derdine deva olmaya çalismak bizi yormadigi gibi, bizi daha da dinçlestirmektedir. Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfimiz bu anlamda büyük bir sorumluluk üstlenmistir. Bu kolay bir sorumluluk degil ve adaletli davranma konusunda, sefkatli davranma konusunda çok hassas olmamiz gerekiyor. Sadi’nin bir sözü vardir: “Eger yarasina merhem sürüp önüne biraz dünyalik koymayacaksan, kirip geçiren yilin darligi içinde, zavalli yoksula ‘Nasilsin?’ deme.” Biz insanimizi tanimak zorundayiz, derdini bilmek zorundayiz, derdinden haberdar olmak zorundayiz ve en önemlisi haberdar oldugumuz bu derde derman olmak zorundayiz. Kendimize bir mutluluk kaynagi, bir sevinç kaynagi ariyorsak iste o kaynak insanimizin huzuru ve sevinci olmali. Ihtiyaci karsilanan her vatandasimizla birlikte biz de seviniyoruz ve Karaman bu sevinçle gelecekte çok daha huzurlu, çok daha müreffeh bir sehir olacaktir. Ihtiyaç sahibine çesitli yardimlarda bulundugumuz gibi yardimlasma bilincine muhafaza etmeli ve daha da yayginlastirmaliyiz. Ekmegini yalniz yiyenin, yükünü disiyle kaldiracagini söylemis atalarimiz ve bizlere yardimlasmanin, paylasmanin en güzel örneklerini vermis. Inaniyorum ki “Kapimiz açiktir girene, lokmamiz helâldir yiyene” diyen Karaman halki dün oldugu gibi bugün de, gelecekte de yardimlasmanin, sosyal devlet anlayisinin en güzel örneklerinden biri olacaktir. Sizlere çalismalariniz için tesekkür ediyor, görevinizde basarilar diliyorum” dedi.
VALI KAHRAMAN’IN ESNAF ZIYARETLERI DEVAM EDIYOR
Vali Kahraman, bir dizi esnaf ziyaretinde bulundu. Vali Kahraman’in ilk duragi Ilke Mobilya ve Dekorasyon Magazasi oldu. Burada firma sahibi Tayfun Atas tarafindan karsilanan Vali Kahraman, burada bir süre sohbet ederek çalismalarla ilgili bilgi aldiktan sonra Nadide Mobilya Magazasi’na geçti. Burada da Ahmet Bas’la bir süre sohbet eden Vali Kahraman ziyaretlerinde sektörün sorunlari, beklentileri ve firmalarin çalismalariyla ilgili bilgi aldi.
Firma sahipleri ve çalisanlari ziyaretten duyduklari mutlulugu ve memnuniyeti dile getirirken Vali Kahraman da ziyaretleriyle ilgili olarak yaptigi açiklamada, “Hareketin oldugu yerde elbette ki bereket olacaktir. Sizlerin gayreti, çalismasi bu kadim sehrin bereketine bereket katacaktir. Zaman, akan suyun yosun tutmayacagini defalarca göstermistir. Isin oldugu, çalismanin oldugu, hareketin oldugu bir sehirde elbette ki insanlar huzurlu olacaktir. Açilan her is yeri, faaliyet sürdüren her is yeri aslinda o sehrin huzuru ve mutlulugu demektir. Ve bizler bu gayreti sergileyen, azmiyle ve çalismasiyla bu güzel sehrin ekonomisine, istihdamina katki saglayan herkesin yaninda olmayi kendimiz için bir onur kabul ediyoruz. Bu sehri sanayicisiyle, esnafiyla, isçisiyle, yöneticisiyle bir ve beraber olarak daha mamur hale getirmeye çalisiyoruz. Her zaman söyledigim gibi bizler yönetici olarak bu sehirde yasayan yediden yetmise herkesin derdini derdimiz, sevincini sevincimiz bildigimiz gibi bu sehrin kurdundan kusuna, agacindan tasina kadar her seyinden sorumluyuz. Ve bu sehirde tas üstüne tas koyan herkesin basimizin üstünde yeri var.”
Diyalogun, istisarenin, birbirinden haberdar olmanin önemine dikkat çeken açiklamasinda ayrica ziyaretlerinin devam edecegini de dile getirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284