Vali Koca: 33 Yillik Kamu Görevim Boyunca Hiç Kimseye Iki Yüzlülük Yapmadim

Karaman Valisi Murat Koca, bir internet sitesinde hakkinda birden fazla çikan haberlere düzenledigi basin toplantisiyla belgeler ve tutanaklarla birlikte yanit verdi.

Vali Koca: 33 Yillik Kamu Görevim Boyunca Hiç Kimseye Iki Yüzlülük Yapmadim

Polisevi’nde gerçeklesen toplantida konusan Vali Koca, Karaman’da 22 aydir görev yaptigini belirterek, “59 yillik yasamimda bu saçlari degirmende agartmadik. 33 yilim devlete hizmetle geçti. Bu süreçte de hiç kimseye ikiyüzlülük yapmadim yapamam da çünkü bu benim yapimda olmayan bir sey. Karaman’daki görev sürem boyunca benim gazetecilerden hiçbir konuda özel talebim olmadi olmazda. Sizler deger gördügünüz konulari haber yaparsiniz. Ben buna hiçbir sekilde müdahil olmam. Bunlarin hepsi sizin tasarrufunuzda olan konulardir. Son zamanlarda Karaman’da yayin yapan bir internet sitesi benim aleyhimde çesitli asilsiz haberler yapmaya basladi. Baktigimiz zaman bu haberlerdeki fotograflar ve metinler tamamen gerçek disidir. Ben kan verirken çekilmis bir fotografim adeta photoshop programiyla oynanarak beni el ense yapmak suretiyle kamuoyu karsisinda keyif çattigim imaji verilmeye çalisilmistir. Hâlbuki isin asli bu degildir. Arkadasimizin yaptigi son haberde ise Istanbul’da üniversitede okuyan oglumun twitter hesabindan paylastigi yorumsuz bir fotograf konu alinarak oglumun gezi olaylarina destek verdigi gösterilmeye çalisilmistir. Buda tamamen gerçegi yansitmamaktir. Çünkü oglum Taksim bölgesinde oturan bir üniversite ögrencisidir. O günde oradan geçerken cep telefonuyla bir fotograf çekerek hesabinda yorumsuz olarak paylasmis ve yoluna devam ederek gitmistir” dedi.
Vali Koca, bu sitenin yaptigi son haberde kendisinin yer begenmemesi yüzünden bahsi geçen stadyum projesinin yapimina baslanamadigi iddiasiyla ilgili olarak da, “Bu konunun aslina gelecek olursak, Samsun Stadyumuyla baslayacagi iddia edilen ve 2012 yatirim programinda yer aldigi söylenen Karaman stadyumu projesi 2012 programinda olmadigi gibi bu konuyla alakali herhangi bir yer tespiti de söz konusu degildir. Gençlik ve Spor Bakanligi’nin 2012 yili yatirim programinda sadece ilimiz için bir Gençlik Merkezi’nin yapimi yer almaktadir. Zaten bu projenin de yapimina baslanmis ve halen devam etmektedir. Spor sahasiyla ilgili iddialara bakacak olursak “Vali yüzünden stat temeli atilamadi. Çünkü Vali yer begenmiyor” diye. Simdi burada bir stadin yapilmasi kararinin alinmasi demek devletin yatirim programina girmesi demektir. Yani bu arkadasimiz bunlari bilir bilmez bilmiyorum ama herhalde akil hocalari eksik bilgi aktarmis. Bilseydi böyle ters köse olmazdi. Iddia edildigi gibi 2012 yatirim programinda herhangi bir stat projesi yok. Geçtigimiz yil Gençlik ve Spor Bakanimiz Suat Kiliç’in baskanliginda Ankara’da bir toplanti yapildi. Bu toplantida tüm valilerimizin önüne birer zarf kondu. Zarfi açtigimizda 2013 yili yatirim programi çikti. Bu programda da Karaman için yeni bir stat yapimiyla ilgili herhangi bir proje yok. Programda tartan pist ile mevcut stadin bakim ve onariminin disinda yeni proje olarak sadece merkez spor salonu ve Sariveliler ile Basyayla ilçelerinde spor salonu yapilmasi vardir. Bu projelerin hayata geçirilebilmesi için arazi tahsisleri konusunda gerekli yerlere de yazismalar yapildi. Hacicelal Mahallesinde Gençlik ve Spor Bakanligi’nin yatirim programi dogrultusunda bir sporcu fabrikasi adiyla adlandirilan tesisin çalismalari tamamlandi. Ihale asamasina getirildi. Bakanligimiz tarafindan yakin sürede ihale edilecek. Konunun takibi için Sayin Bakanimiz ve vekilimizi bilgilendirdik” diye konustu.
HABERLERLE ILGILI HUKUKI SÜREÇ BASLADI
Karaman Valisi Murat Koca, hakkinda çikan asilsiz haberlerle ilgili hukuki yollara basvurdugunu belirterek “Avukatlarim bu haberlerle ilgili gerekli yasal süreci baslatti. Hukukun dogru karari verecegine inaniyorum” dedi.
Toplantiya Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Seyfettin Turan ile Karaman’daki yerel ve ulusal medyanin temsilcileri katildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284