Vali Koca: Basin, Demokrasimizin Güçlenmesine Katki Saglamaktadir

Vali Murat Koca, Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, Halk Sagligi Müdürü Dr. Ali Riza Altunsoy, 24 Temmuz Basin Bayrami nedeniyle bir mesaj yayinladi.

Vali Koca: Basin, Demokrasimizin Güçlenmesine Katki Saglamaktadir

Vali Koca yayinladigi mesajinda su ifadelere yer verdi: “ 24 Temmuz 1908 tarihinde Türk Basininda sansürün kaldirilmasi nedeniyle, her yil 24 Temmuz günü "Gazeteciler ve Basin Bayrami" olarak kutlanmaktadir. Toplumsal degerlere saygili, kisi hak ve özgürlüklerini koruyup gözetmeyi temel görev sayarak, kamuoyuna dogru ve tarafsiz haber alma ihtiyacini saglayan basin kuruluslari, ayni zamanda demokrasimizin güçlenmesine de katki saglamaktadir. Içinde bulundugumuz iletisim çaginda, yazili, isitsel ve görsel basin kuruluslari, yasadigimiz bölge ve tüm dünyadaki gelismeler hakkinda bizi bilgilendirmenin yani sira vatandas ile devlet arasindaki iletisimin saglanmasi gibi önemli bir görev ve sorumlulugu da üstlenmektedir. Basinin, dogru ve hizli biçimde bilgi ve haber verme, kamu yararini ilgilendiren konu ve olaylarda kamuoyu olusturma ve toplumu aydinlatma islevini yerine getirirken, meslek ilkeleri ve etigini gözetmesi gerektigi degerlendirilmektedir. Bu duygu ve düsüncelerle ilimiz genelinde görev yapan tüm basin çalisanlari ile basin yayin kuruluslarinin 24 Temmuz Basin Bayramlarini kutlar, çalismalarinda basarilar dilerim” dedi.
Karaman Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basin Bayrami dolayisi ile bir kutlama mesaji yayimladi.
Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, mesajinda, "Basin mensuplarinin gece-gündüz demeden mesleklerini en zor sartlar altinda bile yapmaya çalismalari son derece takdir edilmesi gereken bir durumdur. Basin mensuplari çok önemli bir görev ifa ediyor. Basin sektörü, iletisimin temel taslarindan ve demokrasinin islemesini saglayan en önemli kurumlardan biridir. Basin, kamuoyunun olusmasinda, bireylerin gerçekleri ögrenmesinde ve düsüncelerini ifade etmesinde en etkili araçtir. Basinin islevini saglikli bir sekilde yerine getirilebilmesi özgür olmasina baglidir. Karaman basini son yillarda hizla gelisti. Gazete sayisi artti. Internet haber siteleri yayin hayatina basladi. Basinimiz çesitlendi, renklendi. Degisik bakis açilari ortaya çikti. Biz bundan dolayi memnunuz. Karaman Belediyesi olarak, gazetecilik yapan, bu ise gerçekten gönül vermis arkadaslarimizin her zaman yaninda olacagimizin bilinmesini istiyorum. Bu vesileyle tüm basin mensubu arkadaslarimin 24 Temmuz Gazetecilik ve Basin Bayrami'ni kutluyor, görevlerinde basarilar diliyorum” diye konustu.
Halk Sagligi Müdürü Dr. Ali Riza Altunsoy’da 24 Temmuz basin bayrami nedeniyle yayinladigi mesajinda, “Büyük bir özveriyle, çesitli zorluklar içerisinde toplumun dogru bilgilendirilmesi, aydinlatilmasi, kamuoyu olusturulmasi ve sorunlarin çözülmesi için sehrimizde ve bölgemizde yasanan olaylardan ve gelismelerden haberdar olmamizi saglayan, ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelismesine ve kalkinmasina önemli katkilar saglayan basin çalisanlarinin bu özverili çalismalari göz ardi edilemez. Bu duygu ve düsüncelerle her türlü sartta zorlu bir görev üstlenen ve her zaman büyük bir özveri ve toplumsal duyarlilik içinde görevlerini yerine getiren tüm basin mensuplarimizin Basin Bayrami'ni kutlar, saglik, esenlik ve basarilar dilerim” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Il Baskani Ahmet Ertugrul’da yaptigi açiklamasinda “Toplumsal yapimizi güçlendiren, toplumsal yasamimizi zenginlestiren, geleneklerimizi yasatan Ramazan Bayramini kutlayacagiz. Nefsimizin islahina, kalbimizin temizlenmesine, ruhumuzun parlatilmasina vesile olan Ramazan orucunu bitirdikten sonra kardesligin, dostlugun dayanismanin, yardimlasmanin ve hosgörünün öne çiktigi, pekistigi özel günlerdir bayramlar. Bugünlerde, birligimiz ve dirligimiz esas alinir, sevgi ve saygi ile kucaklanilir. Bireyleri kaynastiran, kitleleri bütünlestiren, üzüntüde ve kivançta birlestiren bayramlar, bu degerlerin toplumsal yasamda egemen kilinmasi için firsat olarak degerlendirilmelidir. Biz dayanismaci bir toplumuz. “Ates düstügü yeri yakar” anlayisinin ötesinde, bölücü terör örgütüne karsi bu vatanin varligi, birligi ve bütünlügü için verilen mücadele esnasinda sehit düsen evlatlarimizin aile ve yakinlarinin da acisini paylasarak onlarla dayanisma içinde olmaliyiz. Hiçbir kimsenin hiçbir sekilde ayristirilmadigi, ötekilestirilmedigi, kul hakkinin yenmedigi, harama el uzatilmadigi, toplumsal barisinin saglandigi, hukuksuzluklarla, kin ve intikamci yaklasimlarla vicdanlarin kanatilmadigi, evrensel hukukun egemen oldugu, Islam dünyasini kan gölüne çeviren uluslararasi politikalarin parçasi olunmadigi, özel yasamin didik didik edilmedigi ve maksatli kisitlamalarla temel hak ve özgürlüklerin ortadan kaldirilmadigi bayram gibi bayramlarda bulusmak dilegiyle tüm halkimizin ve Islam dünyasinin Ramazan Bayramini kutluyoruz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284