Vali Koca: Bugün, Insanlik Için Hayirli Ve Mübarek Bir Gündür

Vali Murat Koca, Peygamber Efendimizin dünyaya tesrifinin 1444. Seneyi devriyesi ve tüm Islam cografyasinda idrak edilecek olan Mevlid Kandili nedeniyle bir kutlama mesaji yayinladi.

Vali Koca: Bugün, Insanlik Için Hayirli Ve Mübarek Bir Gündür

Vali Koca yayinladigi kutlama mesajinda, “22 Aralik 2015 Sali gününü Çarsambaya baglayan gece, tüm insanligi onurlandirmak üzere dünyaya tesrif eden Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (sav) Mevlid - i Seriflerinin 1444. yil dönümünün idrak edecegiz. Peygamberimizin dogdugu gece, insanligin kurtulusu için çok hayirli ve mübarek bir baslangiçtir. Insanlik için yepyeni bir gün dogmus, aydinlik bir devir açilmistir. Bir fazilet günesi ve hidâyet mesalesi olan Sevgili Peygamberimizin gönderilisi, Yüce Allah’in bütün insanlara en büyük nimetlerinden birisidir. Hz. Muhammed (sav), yasami boyunca insanlara iyiligi, adaleti, hosgörüyü, kardesligi ve güzel ahlâki tavsiye etmistir. Mevlid Kandili, Hz. Peygamber Efendimizi anlama, anlatma, yasama ve genç nesillere anlatmak için en önemli zamandir. Bununla beraber, O’nun ahlâk ve fazilet dolu hayatini ögrenmek ve kendimize örnek almak basta gelen görevlerimizdendir. Insanligin her zaman ve her mekânda Hz. Peygamberimizin teblig ettigi ilahi mesaja ve bu mesajin hayata geçirilmis sekli olan sünnetine ihtiyaci vardir. O’nun söyledigi her söz, yaptigi her eylem, insanligin daha iyi yasamasini, daha iyi düsünmesini saglamaya yönelik olmustur. Bizlere düsen; her sözü ve davranisi insanligin ufkunu açan Peygamberimizi, içimizde ve çevremizde yeniden anlamak ve O’nun bize kazandirdigi, kardeslik, sevgi, dostluk, güven, samimiyet, tevazu, hosgörü, sadakat, vefa, haklinin yaninda yer alma, hak ve dogru olani temsil etme gibi degerlere hayatimizda islerlik kazandirmaktir. Birlik ve beraberlige, kardeslik ve dayanismaya en çok muhtaç oldugumuz bu günlerde mübarek gün ve gecelerin önemini daha iyi idrak ederek, bu güzel vatanda birlikte yasadigimiz bütün kardeslerimizi, felaketlerle bogusan yakin ve uzak çevremizdeki tüm insanlar için sevginin, barisin ve huzurun olmasi en büyük dilegimizdir.
Yani basimizdaki cografyada ve dünyanin çesitli bölgelerinde yasayan, savaslarin ortasinda, gözyasi seli arasinda ve göçebe sekilde yasama tutunmaya çalisan milyonlarca insanin bu gecede, yasadigi acilarin ve gözyaslarinin son bulmasi için dua edelim. Bu duygu ve düsüncelerle rahmet kapilarinin sonuna kadar açildigi bu gecede; Insanimizin içinde var olan yardimlasma ve dayanisma duygularinin en güzel sekilde yasanmasi dilegiyle Karamanli hemsehrilerimin ve tüm Islam âleminin Mevlid Kandili’ni kutluyorum” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284