Vali Koca Ekmek Israfina Dikkat Çekti

Toprak Mahsulleri Ofisi Konya Sube Müdürü Yasar Kesen ile Karaman TMO Sube Müdürü Ugur Ay, Vali Murat Koca’yi makaminda ziyaret etti.

Vali Koca Ekmek Israfina Dikkat Çekti

Ziyarette Vali Koca’ya kurum çalismalari hakkinda bilgi veren Yasar Kesen kisa bir süre önce Basbakan Recep Tayyip Erdogan’in himayelerinde ve katilimlariyla baslatilan “Ekmek Israfi Önleme Kampanyasi” hakkinda açiklamalarda bulundu. Ekmek israfinin önlenmesine iliskin toplumsal bir duyarlilik ve farkindalik olusturulmasina öncülük etmek, ekmegin israf edilmeden tüketilmesi duyarliligini gelistirmek amaciyla baslatilan projenin yil boyu sürdürülecegini belirtti.
Vali Murat Koca ise “Ekonomisi tarima dayali olan ilimizde yilda 200 bin ton bugday üretilmekte olup, maalesef ülkemizde yilda 550 bin ton ekmek israf edilmektedir. Yani Karaman’in bir yilda ürettigi bugday miktarinin iki kati kadar ekmek ülkemizde maalesef israf edilmektedir. Bu çok ciddi bir rakamdir ve bir sekilde bunu azaltmak için gerekli önlemleri almamiz gerekmektedir. Bu noktada Sayin Basbakanimizin himayesinde baslatilan “Ekmek Israfi Önleme Kampanyasi” ekmek israfini önlemek, yetisecek olan çocuklarimiza okul çaginda ekmek israfinin önlenmesini anlatmak, ekmegin israf edilmemesi gerektigini ifade etmek, toplumun dikkatini çekmek açisindan çok önemli bir projedir. Ekmek israfinin çogalmasini önleyip, israf edilmeden tüketilmesini saglamak için ilimizde de gerekli tedbirlerin alinmasi konusunda çalisma yapilarak, bu projeye önemli katkilar saglamak istiyoruz” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284