Vali Koca, Eregli’de THK Üniversitesi MYO Temel Atma Törenine Katildi

Konya’nin Eregli ilçesinde is adami Mustafa Özsenol tarafindan Eregli Belediyesi’nin katkilariyla yapilacak olan Türk Hava Kurumu (THK) Ibrahim Özsenol Meslek Yüksek Okulu’nun (MYO) temeli düzenlenen törenle atildi.

Vali Koca, Eregli’de THK Üniversitesi MYO Temel Atma Törenine Katildi

Törene, Karaman Valisi Murat Koca, Milli Egitim Bakan Yardimcisi Orhan Erdem, AK Parti Konya Milletvekili Cem Zorlu, Halkapinar Kaymakami Mehmet Kocabey, Eregli Belediye Baskani Özkan Özgüven, Halkapinar Belediye Baskani Fahri Vardar, THK Üniversitesi Mütevelli Heyeti Baskani Osman Yildirim, THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban, Il Milli Egitim Müdürü Mukadder Gürsoy, daire amirleri ve çok sayida vatandas katildi.
Eregli Belediye Baskani Özkan Özgüven, Eregli’de çok güzel bir gün yasadiklarini ifade ederek, “Güzel bir hizmetin, güzel bir gayretin sonucu buradayiz. Okulumuz tüm gayretlerimizle önümüzdeki egitim ögretim yilinda açilacaktir. Bu sayede göklerde Eregli’de egitim almis elemanlarimiz görev yapacaklar. Bu bizim için gurur vericidir. Eregli Orta Anadolu’da bir ilçeden çok, bir sehir havasinda olan önemli merkezlerden birisidir. Bölgede adini duyuran bir sehirdir. Bugün açilisini yapacagimiz meslek yüksek okulumuzun Eregli’nin adini daha öne çikaracaktir. Mustafa Özsenol ve ailesine tesekkürlerimi sunarim” dedi.
AK Parti Konya Milletvekili Cem Zorlu ise, “Bugün gerçekten güzel bir gün, mutlu bir gündür. Hayirli bir ise vesile oluyoruz. Hayirli ise vesile olanlardan Allah razi olsun. Bazi isler sonuçlaniyor ama bu islerin sonuçlanmasinin arkasinda çok ciddi çabalar çok ciddi emekler oluyor. Su an da yapilacak yerin tahsisi bile bir iki sene aldi. Mustafa kardesim ilkokul yapimi meselesini gündeme getirince gel bu isi, Ibrahim amcanin adini yerelden genele tasiyalim ulusal hale getirelim. Sen hayirseverlik için ayirdigin parayi biraz daha fazlalastir, bunu yapalim dedim, O’da sag olsun kirmadi kabul etti. Ve arkasindan bu noktaya geldik” diye konustu.
Milli Egitim Bakan Yardimcisi Orhan Erdem de, “Degerli katilimcilarin katkilariyla çok degerli çok ender, çok önemli okullardan birinin açilisina geldik. Havacilik ve Uçak bölümünü de buraya Eregli’ye kazandiracagiz. Bu hayirli yatirimin kisa zamanda bitmesi temennisinde bulunuyorum” ifadelerini kullandi.
Konusmalarin ardindan dua edilerek, kurban kesildi ve temel atma töreni gerçeklestirildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284