Vali Koca: “Gereksiz Yatirimlarla Kamu Kaynaklari Bosa Harcanmamali”

Ilimizde yilda üç kez yapilan Il Koordinasyon Kurulu 2013 yilinin ilk toplantisini yapti.

Vali Koca: “Gereksiz Yatirimlarla Kamu Kaynaklari Bosa Harcanmamali”

Valilik Toplanti Salonunda gerçeklestirilen toplantiya Vali Murat Koca, Vali Yardimcilari Sedat Yildirim, Erkan Isa Erat, ilçe kaymakamlari, belediye baskanlari, yatirimci bölge ve il müdürleri katildi.
Toplantinin açilisinda konusan Vali Murat Koca, kamu kurum ve kuruluslarinin yatirim yapilacak alanlarda ihtiyaç analizini iyi yapmalari gerektigini vurgulayarak gereksiz yatirimlarla kamu kaynaklarinin bosa harcanmamasi konusuna dikkat çekti.
Kamu yatirimlarinin yapilacagi alanlarda mülkiyet problemi, tahsis ve imar gibi konularda sikintilar çikabilecegini belirten Vali Koca, bunun için herhangi bir alanda yapilacak olan yatirima baslanmadan önce gerekli incelemelerin yapilarak, olusabilecek sorunlarin önlenmesinin önemli oldugunu ifade etti.
Vali Koca konusmasinin devaminda kamu kurum ve kuruluslarin görev alanlariyla ilgili ödeneklerini zamaninda ve yerinde kullanmalari gerektigini belirterek, gecikmeli durumlarda ilgili kurumlarla isbirligi ve koordinasyonun saglanmasinin yatirimlarin gerçeklestirilmesi noktasinda önemli oldugunu ifade etti. Yatirimlarin zamaninda yapilmasi ve hizmetten yararlanacak olan hedef kitlenin magdur edilmemesini belirterek dogalgaz dönüsümü yapilmayan kurumlarda mutlaka dogalgaza geçilerek hem tasarruf saglanmasi hem de çevreye daha az zarar veren dogalgazin kullanilmasi gerekliligini vurguladi.
Yatirimci kurum ve kuruluslarin temsilcileri, 2012 yili içerisinde gerçeklesen ve 2013 yilinda devam eden çalismalarla ilgili olarak koordinasyon kurulu üyelerine bilgi verdi.
Ilimiz genelinde, 31 Aralik 2012 itibariyle genel ve katma bütçeli daireler ile mahalli idareler yatirimlari toplami 2 milyar 647 milyon TL'lik 240 proje üzerinde çalisildigi bu projelerden 120 adedinin bitirildigi, 101 projenin ise çalismalarinin devam ettigi, 5 projenin ihale asamasinda oldugu ve 14 projeye de henüz baslanmadigi belirtildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284